De problemen met het in elkaar draaien van een fatsoenlijk competitieprogramma blijven aanhouden. Vlak nadat het concept competitieprogramma uitlekte kwam het bericht naar buiten dat de gemeente Alkmaar zich niet neerlegde bij de datum van AZ-Feyenoord, hetgeen zoveel problemen opleverde dat het concept de prullenbak in kon. En hoewel de KNVB nog voor het weekend een nieuw programma denkt te kunnen opleveren is überbobo Kesler nogal ontstemt over het aantal knelpunten. Hij legt de schuld vooral bij het Gelredome, dat wegens andere verplichtingen een streep door liefst 45 van de beschikbare 95 speeldagen zette, waarna de gemeente Arnhem er met nog eens 17 extra overheen kwam.
Kesler gaat los in De Telegraaf: "Ze zijn daar volledig de weg kwijt. Gelredome is door Karel Aalbers ooit bedacht als voetbalstadion, maar dat kun je het met de beste wil van de wereld niet meer noemen. Als je een dermate hoog aantal knelpunten aangeeft ben je niet meer constructief bezig. Gelredome is de thuishaven van Marco Borsato en andere artiesten, niet van Vitesse. Gelredome heeft alle recht om het te doen zoals ze het nu doen, maar op deze manier lijkt het mij verstandiger dat Vitesse elders gaat voetballen."
Kijk, dat is nog eens praat! Grappig om te lezen natuurlijk als je aan deze kant van de Waal woont, maar hypocriet is het wel. Immers, Kesler en zijn bondje maken zich alleen druk als hun eigen planning in gevaar komt, maar jagen tegelijkertijd stelselmatig trouwe supporters die hun club naar uitwedstrijden trachten te volgen het stadion uit. Nu klaagt Kesler bijvoorbeeld over de gemeente Edam-Volendam die met liefst 54 knelpunten op de proppen kwam, omdat ze liever niet op vrijdag en zaterdag voetballen. Dat is lastig inderdaad en een goede reden de palingboeren direct terug te sturen naar de Jupiler league, maar toen de burgervader van het betreffende dorp direct na de promotie aankondigde dat Volendam eredivisie alleen aankon door alle wedstrijden een verplichte buscombi voor de bezoekende club te maken bleef het verdacht stil in Zeist. Wij als trouwe voetbalsupporters hadden graag ook toen dergelijke harde taal gehoord.
Pol