Aalbers: “Dit jaar moest Saidi doorbreken”

Met stijgende verba­zing volgt iedereen bij NEC de ver­wikkelingen rond Saïdi Ntibazon­kiza. Nadat de aanvaller uit Burun­di vlak voor de eerste competitie­wedstrijd tegen Feyenoord liet we­ten pas weer in actie te komen als NEC zijn salaris zou verhogen, dook de kleine voetballer afgelo­pen week plotseling op bij Red Bull Salzburg.

„Via een korte stage wilde hij daar een contract verdienen”, klinkt Carlos Aalbers vol ongeloof. Toen de technisch directeur van NEC lucht kreeg van het uitstapje, bel­de hij vrijdag onmiddellijk met de verantwoordelijken van de Oosten­rijkse voetbalclub. „ Saïdi had ver­teld dat hij op dit moment geen club heeft. Die verklaring hadden ze op schrift. Mét zijn handteke­ning. Heb ik ze toch duidelijk ge­maakt dat de zaak iets anders ligt.” Zijn gezicht vertoont een flauwe glimlach. „De hele kwestie is toch tamelijk uniek. Het heeft overal de pers gehaald. Met Huub Stevens en Eddy Achterberg hebben ze twee Nederlandse trainers. Salz­burg heeft direct excuses aangebo­den. Laat ik het er maar op hou­den dat ze een beetje naïef zijn ge­weest.”

Intussen lijkt de strijd tussen NEC en Ntibazonkiza zich te verhar­den. „We nemen morgen contact op met de KNVB en de FBO (Fe­deratie Betaald Voetbal Organisa­ties, red)”, zei Aalbers gisteren in Kerkrade, waar NEC verloor ( 1- 0) van Roda JC. „We willen ons licht opsteken. Advies inwinnen wat we nu moeten doen.” Dat leidt on­getwijfeld tot juridische stappen. Een scenario waar Aalbers nooit aan had kunnen denken.

„Vorig seizoen hebben we hem voor drie jaar vastgelegd. Dit jaar moest hij doorbreken. Dat leek te lukken. Hij speelde de hele voorbe­reiding. Zou tegen Feyenoord in de basis starten. En dan krijg je dit. Vorige week donderdag ben ik nog bij hem geweest. Ik trof ie­mand die heel goed weet wat hij aan het doen is. In het bijzijn van Ger Lagendijk, zijn zaakwaarne­mer, heb ik Saïdi nog eens ge­vraagd of het klopt dat hij zich pas weer meldt als wij hem meer sala­ris betalen. ‘ Ja hoor’, zei Saïdi, ‘dat klopt’. Ger Lagendijk probeerde hem nog duidelijk te maken dat hij bij NEC moet gaan werken. Maar ik heb hem daarna niet meer gezien. Joh, natuurlijk zitten hier mensen achter. Maar daar doe ik verder geen uitspraken over. Ook niet over een mogelijke terugkeer of transfer naar een andere club.” Salzburg wordt dat in elk geval niet. Stevens testte Ntibazonkiza na drie trainingen af.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.