Aalbers polst vandaag spelersraad

Carlos Aalbers gaat van­daag de spelersraad van NEC pol­sen over de nieuwe trainer. De technisch directeur, net terug van een weekje vakantie in de Oosten­rijkse sneeuw, wil van de bepalen­de spelers in de selectie graag ho­ren wat voor een type coach zijn volgend seizoen graag voor de groep hebben staan. Aalbers: „ Na­tuurlijk ga ik ook nog met Ron de Groot en Wilfried Brookhuis om de tafel zitten. Het is niet zo dat de spelers bepalen wie de nieuwe trai­ner wordt, maar het is natuurlijk altijd goed om te horen hoe zij er over denken.”

Aalbers fungeerde gisteren bij NEC-Heerenveen als gastheer voor Leo Beenhakker, sinds vorige week onbezoldigd adviseur bij Feyenoord. De 66- jarige Rotter­dammer liet de Klassieker Ajax-Feyenoord schieten om in Nijmegen zijn ‘oogappel’ Mario Been aan het werk zien.

De bondscoach van Polen wil de komende maanden in Rotterdam een structuur neerzetten waar Been, volgend jaar trainer in De Kuip, optimaal in kan werken. De NEC-trainer wilde na het 1-1 gelijk­spel tegen Heerenveen niet zeggen wat hij precies van Beenhakker verwacht. „ Ja, dat hij de weg voor mij plaveit. Maar verder houden we dat intern. Leo weet wel wat hij moet doen.” De oefenmeester van NEC zocht na afloop nog even het gezelschap van Beenhakker op. „Maar niet om over zijn opdracht bij Feye­noord te praten hoor. We gaan ge­woon een borreltje drinken”, al­dus Been.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.