Aalbers: “We hebben simpelweg geen geld”

Hij hoopte op een club uit de top- drie van de eerste divi­sie, maar gistermiddag tekende Joël Tshibamba een huurovereen­komst met FC Oss, dat met vier punten uit vijf wedstrijden plaats vijftien bezet. „Uit de top heeft geen enkele club zich gemeld. Daarmee is het niet geworden wat ik had gehoopt, maar tegelijkertijd besef ik heel goed dat het voor mijn ontwikke­ling beter is als ik elke week speel. En dat kan bij FC Oss,” zei de 20-jarige aanvaller van NEC.

Bij die club zat Tshibamba op een dood spoor. Hoewel hij net een contract voor drie jaar had gete­kend, zette trainer Dwight Lode­weges de Congolese spits al tijdens de voorbereiding uit de selectie. Na een aarzelend begin pakte Tshi­bamba de draad weer op bij Jong NEC. Afgelopen maandag loodste hij de ploeg van Wim Rip nog met twee doelpunten langs Jong Ajax.

Met het vertrek van de talentvolle puntspeler houden de Nijmegena­ren voorin steeds minder spelers over. Saïdi Ntibazonkiza weigert nog steeds voor NEC uit te ko­men, omdat hij een hoger salaris bedingt en vorige week vertrok Jhon van Beukering naar De Graaf­schap. Tot overmaat van ramp werd Rick ten Voorde ook nog eens met een nierbekkenontste­king in het ziekenhuis opgeno­men. „ De aanvallers zijn even dun gezaaid bij ons, maar voor nieuwe aankopen hebben we op dit mo­ment simpelweg geen geld”, rea­geert technisch directeur Carlos Aalbers. „Maar voor Joël is het ge­woon belangrijk dat hij wekelijks op een goed niveau gaat voetbal­len. En dat kan bij FC Oss.”

Bij de Brabanders treft Tshibamba met Hans de Koning in elk geval een trainer die vertrouwen in hem heeft. „Hij heeft mij er graag bij. Dat werd me wel duidelijk tijdens die paar keer dat ik wedstrijden van FC Oss bekeken heb.” Niet alleen de coach, ook suppor­ters van FC Oss lieten de voetbal­ler weten dat hij wat hen betreft zo snel mogelijk kon komen. „Dat gaf me een goed gevoel. En natuur­lijk is het fijn dat er vrienden van mij daar spelen”, doelt Tshibamba onder meer op Karim Fachtali en Dominique Scholten, twee oud-ploeggenoten bij NEC. Voorlopig wordt hij verhuurd tot de winterstop. „Dan is er een eva­luatie met NEC. Hoor ik ook wat de trainer met me wil. Terughalen of niet.”

Tshibamba is de laatste die ver­trekt. Dominique Kivuvu, momen­teel met de nationale ploeg van Angola op trainingskamp in Portu­gal, blijft in Nijmegen. Over Saïdi Ntibazonkiza komt deze week dui­delijkheid. „ Zo hebben we dat afge­sproken, maar tot nu toe hebben we nog niets gehoord”, weet Aal­bers, die hoofdschuddend de sala­riseisen had bekeken van andere spelers die interessant waren voor NEC. „ De bedragen die dan naar voren komen. Dat wil je niet we­ten. Gewoonweg absurd. Maar je merkt het aan de transfermarkt. Die is rustig. Ik kan alleen in onze eigen portemonnee kijken, maar kennelijk moeten alle clubs de te­ring naar de nering zetten.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.