Aalbers:”We hebben zelfs over spelers gesproken”

NEC-directeur hevig ontstemd over handel­wijze van Groenendijk.

Het telefoontje kwam als een donderslag bij heldere he­mel. Dinsdagavond rond elf uur werd Carlos Aalbers gebeld door Karel Jansen. De zaakwaarnemer van Alfons Groenendijk liet de technisch directeur van NEC we­ten dat zijn cliënt alsnog besloten had de overeenkomst met de Nij­meegse voetbalclub af te blazen. De 44-jarige Leidenaar koos bij na­der inzien voor een langer verblijf bijWillem II.

„ In mijn optiek waren we rond”, zegt Aalbers. „Ik heb eenmaal één op één met hem gesproken en ver­volgens met een uitgebreidere dele­gatie van NEC. Daarna hebben we informatie over hem ingewonnen. Vorige week woensdag hebben wij hem laten weten dat hij voor ons kandidaat nummer één was. We wilden het direct afronden, zijn verzoek was echter om dit na NEC-Willem II te doen. De dag er­voor hadden we gesproken over het raamwerk van arbeidsvoor­waarden. Hierin zagen we beiden geen belemmering om tot een ak­koord te komen, Vandaag ( giste­ren, red.) zouden we de puntjes op de i zetten.”

„ Afgelopen vrijdag heb ik Groe­nendijk nog een keer gebeld. Ik heb hem verteld dat wij konden begrijpen dat hij de definitieve be­spreking over de wedstrijd heen wilde tillen. In dat gesprek heb ik hem duidelijk gemaakt dat wij de andere kandidaten, met wie wij ge­sproken hadden, zouden afbellen. ‘Ik wil maandag dus niet lezen dat je met een andere club bent gaan praten’, voegde ik eraan toe. Hij verzekerde me dat hij zijn keus ge­maakt had: ‘Ik kom naar NEC’.”

Aalbers kreeg dinsdagavond ook Groenendijk zelf nog aan de lijn. „Hij legde uit dat spelers en staf van Willem II op hem waren gaan inpraten om hem ertoe te bewe­gen in Tilburg te blijven. Hij had er een paar nachten niet van kun­nen slapen en was uiteindelijk ge­zwicht voor die druk. Hij bood ver­schillende keren zijn excuses aan voor het feit dat hij NEC daarmee in een lastig parket bracht.”

Aalbers erkent volmondig dat de beslissing van de Willem II-coach vervelende consequenties voor NEC heeft. „Ik was blij dat de ko­gel door de kerk was om vervol­gens te kunnen gaan werken aan de selectie voor het komende sei­zoen. Ik had nota bene met Groe­nendijk al gesproken over spelers die we wilden aantrekken. Hij vond dit goede namen. Tja, nu moeten we eerst weer op zoek naar een nieuwe coach.”

Aan de veronderstelling dat iedere volgende kandidaat nu automa­tisch het stempel ‘ tweede keus’ krijgt opgedrukt, tilt de technisch directeur niet al te zwaar. „We heb­ben met meerdere trainers gepraat die pasten in het profiel dat wij hebben opgesteld. Op een gegeven moment moet je de knoop door­hakken en kies je voor iemand van wie je denkt dat hij het beste bij NEC past. Maar dat is geen diskwa­lificatie van de anderen.”

De suggestie dat hij de andere ge­gadigden voor de trainerspost bij NEC te snel zou hebben bedankt, wijst Aalbers resoluut van de hand. „ Groenendijk had ons zijn woord gegeven. Dan vind ik het normaal om dat open te communi­ceren met degenen die het niet zijn geworden. Ik zou het de vol­gende keer weer net zo doen.”

Aalbers houdt in het midden of hij terugkeert naar een van de kan­didaten die eerder waren afgeval­len. „Wat mij betreft, is alles weer open. Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weten wie de nieuwe trai­ner wordt. Maar bij het nemen van de juiste beslissing moet je din­gen niet overhaasten. Kwaliteit gaat boven snelheid.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.