Aanstekerincident NEC-HSV kost NEC 50.000 euro

Zojuist is bekend geworden dat NEC een boete van 50.000 euro moet betalen voor het aansteker-incident tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen HSV. Bovendien heeft NEC een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van drie jaar opgelegd gekregen.

Tijdens de wedstrijd tegen HSV werd de Sloveense scheidsrechter Darko Ceferin in de 61ste minuut geraakt door een aansteker, die was gegooid door een supporter van NEC. Hierop besloot de tuchtcommissie van de UEFA NEC een straf op te leggen.

In een reactie op de officiële website laat een teneergeslagen Swart weten: "Dit is een enorm forse straf waar we erg van geschrokken zijn. We hebben de UEFA in onze verdediging aangegeven er alles aan gedaan te hebben dit soort excessen te voorkomen en ook dat we het betreuren dat heeft kunnen gebeuren."

Swart weet nog niet of NEC bezwaar aantekent tegen de sanctie van de Europese voetbalbond. "We zullen nu snel het vonnis bestuderen en aan de hand daarvan besluiten of we hiertegen beroep aantekenen of niet", zijn de woorden van de directeur.

Daar zijn we mooi lekker mee.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.