Aanvoerder El-Akchaoui topscorer

Voor El-Akchaoui was het alweer zijn zesde goal van het seizoen. Naast aanvoerder is hij nu ook gekroond tot topscorer van NEC. „ Zoveel heb ik er nog nooit gemaakt”, zei de verdediger giste­ren in Utrecht.

Over zijn doelpunt was hij kort. „ Die vrije trap was in elk geval hard en ging rechtdoor. Op het laatst zat er nog een kleine curve aan en uiteindelijk verkeek die keeper zich er ook op, natuurlijk.”

De punten had NEC ook hard no­dig, wist El-Akchaoui. „We moes­ten winnen om aan te haken bij de eerste acht. Dat was op dit slechte veld al een hele opgave. Enm je merkt dat de vermoeid­heid erin sluipt. Al die doorde­weekse wedstrijden. Je begint het gewoon te merken. Af en toe voet­balden we erg slordig.”

Heel erg tevreden was de Marok­kaan met optreden van de ‘jon­kies’ Moestafa El Kabir en Joël Tshibamba. „ Omdat ik me ook wel eens erger aan randzaken. Daar hebben we het deze week uit­gebreid over gehad. Iedereen was erbij. Man en paard werden ge­noemd. Als ik dan vandaag zie hoe die twee invallen, doet me dat echt deugd. Daar hebben we alle­maal baat bij. Ze verdienen een dik compliment.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.