Als besloten training drie punten oplevert, is het goed

De supportersavonden van NEC zijn er echt voor de supporters. Gisteravond stelde Jacco Swart vast dat ene Marcel wel erg veel van de materie dacht te weten en daagde hem uit de rest van de avond achter de tafel te komen zitten.

Marcel liet zich niet van de wijs brengen, hees zich naast de algemeen directeur van NEC op de kruk en beantwoordde tot grote hilariteit van de zaal doodleuk vragen die eigenlijk voor Carlos Aalbers en Dwight Lodeweges bestemd waren.

Toen de technisch directeur van NEC de microfoon weer te pakken had, maakte hij de volle zaal op De Eendracht duidelijk dat NEC best nog twee aanvallers had willen kopen, maar dat het geld domweg op was. "We hebben nog wel naar enkele spelers geïnformeerd, maar dan gaat het om bedragen. Onverantwoord gewoon. En ik wil graag dat ook de salarissen van het kantoorpersoneel op tijd betaald worden en dat de club er over vijf jaar ook nog is."

En de fans moesten één ding niet vergeten. Nog vóór de eerste training had NEC zich geroerd op de transfermarkt met geld dat er eigenlijk niet was. "Ook daarom hebben we later Van Beukering verhuurd aan De Graafschap", zei Aalbers.

En dan was daar nog die wekelijkse training achter gesloten deuren. "Dat zijn jullie nauwelijks gewend", had Lodeweges gemerkt. "Maar ik wil gewoon niet dat iemand van Vitesse naar onze tactische training komt kijken en diezelfde dag aan Theo Bos uitlegt hoe wij zondag willen gaan spelen. En neem van mij aan, die dingen gebeuren in de voetballerij. Daarom doen we dit. Niet om jullie te pesten, maar om zondag drie punten te pakken zonder dat ze bij Vitesse weten wat we gaan doen."

Een golf van genot joeg door de zaal. Er was applaus. En achter de tafel klapte Marcel het hardst.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.