Amsterdams en Rotterdams bureau mogen nieuwe Goffert tekenen

De Gelderlander weet vandaag te melden dat de gemeente Nijmegen een voorzichtige nieuwe stap heeft gezet op weg naar een nieuw NEC stadion. De gemeente heeft de adviesbureaus Arup (Amsterdam) en KCAP (Rotterdam) samen de opdracht gegeven om een stedenbouwkundig ontwerp te maken voor het nieuwe stadion, dat omdat het natuurlijk véél meer is dan alleen voetbal en daarom in gemeentelijk jargon wordt aangeduid met Topsport en Innovatiepark (TIP).

De beide bureaus schijnen ‘een schat aan ervaring te hebben’ (zo was/is KCAP betrokken bij de bouw van de badmintonhal in Peking en bij de plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion), maar het is altijd maar weer de vraag hoe zo’n randstedelijke Feyenoord Ajax Combinatie uitpakt.

Hoe dan ook, er zit dus weer wat schot in de zaak. Overigens hebben de bureaus de opdracht mee gekregen zich te richten op twee locaties: het terrein naast de Dukenburgse brug en de huidige locatie op De Goffert. Het is dus nog steeds noodzaak die petitie om in de Goffert te blijven te ondertekenen, mocht je dat nog niet gedaan hebben!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.