AZ stelt geduld Holman op de proef

Australiër zit tegen NEC weer negentig minuten op de bank.

Uitgerekend tegen zijn oude club hield Louis van Gaal hem twee keer drie kwartier naast zich op de bank. „ Natuurlijk was ik teleurgesteld. Ik wil altijd voet­ballen”, zei Brett Holman gister­middag voor de deur die toegang geeft tot de kleedkamer van NEC. Hij was er net even geweest om handen van oude bekenden te schudden.

„Ik vond het leuk om de jongens weer te zien”, zei de wisselspeler van AZ, die vorig seizoen nog het de kleuren van NEC verdedigde. De begroeting met Mark Otten was extra hartelijk geweest. „ Ik vond het echt verschrikkelijk toen ik hoorde dat hij weer die kruis­band gescheurd had”, zei Holman die ook bij Excelsior had samenge­speeld met de Nijmeegse verdedi­ger.

Vooraf had hij al geweten dat zijn oude ploeg een taaie zou worden voor AZ. De praktijk gaf hem ge­lijk. „Het werd echt een gevecht. Voor ons was het zaak in elk geval de nul te houden. Kansen krijg je altijd wel. Die moet je dan benut­ten. En dat deden we gelukkig een keer.” En hij aanschouwde het vanaf de bank. „ El Hamdaoui is mijn con­current. Wat kan ik zeggen? De ploeg blijft maar winnen en hij heeft er al twintig gemaakt. Ik zal het op de training moeten afdwin­gen. En tijdens invalbeurten. Er zit niets anders op.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.