Babos betreurt rode kaart voor spits in vorm

Vier doelpunten om de oren krijgen en toch uitgeroepen worden tot man van de wedstrijd. „Dat is me nog nooit overkomen”, zei Gábor Babos gisteravond na de 4-3 nederlaag tegen FC Twente.

Maar de doelman van NEC had zijn ploeg na rust met drie wereld­reddingen in leven gehouden. Zo gek was die uitverkiezing dus niet. „Er zaten een paar aardige ballen tussen”, zei de Hongaar met een flauwe glimlach. Het volgende mo­ment benutte Babos om zijn eigen rol bij de winnende treffer van Ruiz nog eens tegen het licht te houden. „Die voorzet van Ronnie Stam. Altijd lastig voor een keeper. Misschien had ik er toch eerder uit moeten komen. Maar achteraf ben je altijd slimmer, hè.”

Na de rode kaart voor Vleminckx had hij de ballenjongens even vriendelijk toegesproken. „Ze gooi­den die ballen veel te snel naar mij. Rustig aan, heb ik ze gezegd. Alleen als we achter staan, wil ik de bal snel hebben.” De nederlaag was ook bij hem hard aangekomen, maar Babos zag lichtpuntjes. „Als we zo blijven voetballen, komt die overwinning echt wel een keer. Dat kan vrijdag al tegen Ajax. Alleen vind ik het erg jammer van Björn Vleminckx. Hij speelt de laatste weken goed. En dan zo’n rode kaart. Dat is ge­woon doodzonde.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.