Babos vindt tweede penalty niet terecht

Doelman NEC stopt eerste strafschop van Ben Sahar wel.

Na enig nadenken schudde Gábor Babos zijn hoofd. „Ik zou het niet weten wanneer ik voor het laatst een penalty gestopt heb. Maar dat komt misschien ook omdat we er maar zo weinig tegen krijgen”, grijnsde de doelman van NEC.

Zaterdag ranselde hij in de 25e mi­nuut van het duel tegen De Graaf­schap de penalty van Ben Sahar uit zijn rechterhoek. De handsbal van Pothuizen was hem even daar­voor ontgaan. „Ik heb ‘Potje’ ook niet meer gevraagd hoe het kon ge­beuren. Dat heeft geen zin en in mijn hoofd was ik al bezig met die strafschop. Ik had een goed gevoel. Dat kwam gelukkig uit. Die twee­de penalty had ik trouwens ook bijna. Als ik die gestopt had, was dit echt de wedstrijd van mijn le­ven geweest.”

Maar die bal had nooit voor de tweede keer op de stip gemogen, vond Babos, die daarover na af­loop in discussie ging met Bas Nij­huis. „Te gemakkelijk gegeven”, zei de doelman tegen de arbiter. „Hij ging echt voor een strafschop. Niet voor de goal.” „ Jij vond het dus geen strafschop”, zei Nijhuis. ”Absoluut niet. Maar dat is mijn mening”, antwoordde Babos. Nijhuis knikte, wachtte tot Babos vertrokken was en zei toen tegen enkele omstanders: „Hij pro­testeerde niet eens. Dan zal hij het zelf echt wel een strafschop gevon­den hebben.” Het klonk een beetje lafjes.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.