Been alleen verder met spelers ‘die echt willen’

In de Gelderlander van vandaag geeft trainer Mario Been nog maar eens aan dat het doel wat hem betreft de middelen heiligt op dit moment. De coach wil kost wat kost afscheid nemen met minimaal de play offs en "dat doe ik alleen met jongens die dat ook willen."

We meldden al eerder dat Bouaouzan niet meer hoeft terug te keren. De aanvaller kwam te laat voor de wedstrijd tegen de Graafschap. Been daarover: "Om geen onnodige onrust te veroorzaken, heb ik hem ge­woon meegenomen. Ik had deze kwestie ook het liefst intern opge­­lost, maar nu het nieuws op straat ligt draai ik er niet omheen: ik heb het helemaal gehad met hem. NEC kan zich geen kapitaalvernie­tiging veroorloven, daarom krijgt iedereen bij mij een tweede kans. Maar die heeft Bouaouzan nu defi­nitief verspeeld. Ik hoef hem niet meer te zien.”

Daar blijft het echter niet bij. Niet alleen Bouaouzan is uit de gratie geraakt, ook El Kabir hoeft niet meer op speeltijd te rekenen. "Zolang ik nog trainer van NEC ben, keert ook El Kabir niet meer terug."

En dan hadden we nog probleemgeval: Radomski. Ook de Pool lijkt er niet heel veel zin meer in te hebben. Been: "Met Radomski ga ik van de week ook nog eens om de tafel zitten. Hij roept in de krant dat hij niet meer weet wat hij nog bij NEC te zoeken heeft. Nou, dan lever je toch lekker je contract in."

Gelukkig is het wel koek en ei met de rest van de spelers. Sterker nog, Been was bijzonder trots op de mannen die zaterdag met een mannetje minder de 2-0 achterstand ongedaan maakten: "Ik heb in de kleedkamer voor ze geapplaudisseerd."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.