Been botst weer met Radomski

Onwillige Pool uit de selectie gezet; Collins John weg bij NEC.

De controverse tussen NEC- trainer Mario Been en mid­denvelder Arek Radomski is giste­ren opnieuw opgelaaid. Tijdens het kringgesprek na afloop van de laatste training voor het be­kerduel tegen Heerenveen gaf de 30-jarige Pool te kennen dat hij niet gemotiveerd was om tegen zijn oude club op de bank te gaan zitten. Been stuurde de onwillige speler onmiddellijk naar de kleed­kamer.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat Been en Radomski in con­flict geraken. Ook vorige maand ontstond er verwijdering toen de Pool aangaf dat hij niets voelde voor een reserverol in de uitwed­strijden tegen FC Groningen en Heracles. Na een verzoeningsge­sprek leek alles weer koek en ei, maar gisteren werd duidelijk dat Radomski nog altijd motivatiepro­blemen heeft. Been wilde weinig kwijt over het opnieuw opgelaaide meningsver­schil. „Ik begrijp er niets van. Er wacht ons een belangrijke wed­strijd in Heerenveen, we kunnen ons plaatsen voor de halve finale.

Eigenlijk wil ik me alleen bezig­houden met spelers die wel gemo­tiveerd zijn.” Been laakte vorige week, eveneens voor de tweede keer dit seizoen, ook al de instelling van Rachid Bouaouzan. De aanvaller werd uit de selectie verbannen, maar is in­middels weer in genade aangeno­men.

Been kon gisteren nog niet zeggen of de breuk met Radomski defini­tief is. Vast staat wel dat Collins John (23) niet meer voor de ploeg uit Nijmegen in actie zal komen. De van Fulham gehuurde aanval­ler is er in het afgelopen half jaar niet in geslaagd zijn conditie op peil te brengen en nam gisteren af­scheid.

NEC had een optie tot koop laten opnemen in de huurovereen­komst, maar maakt daar dus geen gebruik van. „Collins John heeft weinig gespeeld en ook is er rich­ting het restant van dit seizoen geen perspectief voor hem bij NEC. Dan is het beter om als vol­wassenen bij elkaar te gaan zitten en een goede oplossing voor beide partijen te vinden”, aldus tech­nisch directeur Carlos Aalbers.

Dennis Rommedahl is weer fit en maakt vanavond zijn rentree bij NEC. Moestafa El Kabir, Joël Tshi­bamba en Saïdi Ntibazonkiza, vori­ge week nog basisspelers tegen HSV, zijn niet opgenomen in de selectie. Been was niet te spreken over hun inzet afgelopen maandag­avond in het met 4-1 verloren duel van Jong NEC tegen Jong Feye­noord.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.