Been doet beroep op Pothuizen

Routinier vervangt tegen Ajax Wisgerhof in hart van defensie.

En weer week Mario Been gisteren met zijn selectie uit naar het kunstgrasveld van de Groesbeekse hoofdklasser Achil­les’ 29. In de aanloop naar de kra­ker thuis tegen Ajax (morgen 14.30 uur) kon NEC geen dag terecht op de eigen trainingsvelden waar de vorst nog steeds niet uit de grond is. „Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Hoe blij we ook zijn met de gastvrijheid van Achilles. Er ligt hier een prima kunstgras­veld. Maar echt gras heeft toch mijn voorkeur,” wist Been.

Gisteren ontbrak Dani Fernandez, maar dat was meer uit voorzorg. Been gaf een rood hesje aan Pa­trick Pothuizen. De 36-jarige routi­nier vervangt in het centrum van de verdediging de naar FC Twente vertrokken aanvoerder Peter Wis­gerhof. „We hebben een hiërar­chie afgesproken. Patrick zat ach­ter Mark Otten, maar die is gebles­seerd. Dan kies ik voor Patrick. Zo hebben we dat afgesproken en daar houd ik me aan. Dat is wel zo eerlijk naar een speler toe. En ik weet wat Patrick wel en niet kan. Hij heeft routine. Enorm belang­rijk voor een jonge ploeg. En leng­te. Achterin kunnen we wel een goede kopper gebruiken.”

Desalniettemin blijft NEC op zoek naar een vervanger voor Wisger­hof. De blik is nu gericht op de Bundesliga waar NEC het oog heeft laten vallen op de 25-jarige verdediger Peter Niemeyer van Werder Bremen. Niemeyer werd op zijn 15e gescout door FC Twen­te, daar in het seizoen 2004/2005 door de supporters gekroond tot Speler van het Jaar en na meer dan honderd duels in de eredivisie weggeplukt door Werder Bremen. Daar raakte hij dit seizoen door verschillende blessures uit beeld. Hij kwam deze jaargang pas vier wedstrijden in actie.

„Echt een goede verdediger”, wist Ramon Zomer, die bij FC Twente vanaf de B-junioren met Nie­meyer samenspeelde. „Peter is een boezemvriend van mij. Ik heb al geprobeerd hem over te halen naar NEC te komen. Een echte mannetjesputter. Sterk in de duels. Hem zouden we goed kun­nen gebruiken.” Maar morgen tegen Ajax staat ‘Pot­je’ gewoon weer in het centrum. En verder speelt Been met drie middenvelders, twee man op de flanken en een diepe spits. „ Zo staat het goed. We spelen thuis. We willen winnen.”

Opstelling NEC: Babos; Fernan­dez, Pothuizen, Zomer, El- Ak­chaoui; Sibum, Schöne, Davids; Bouaouzan, Van Beukering, Ntiba­zinkiza.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.