Been en Radomski weer op één lijn

Lucht tussen coach en middenvelder na goed gesprek geklaard.

Tussen NEC-trainer Mario Been en middenvelder Arek Radomski is de kou uit de lucht. „We hebben vanmiddag een goed gesprek gehad en zitten nu weer op één lijn”, aldus de coach gistera­vond. „ Arek maakt vanaf vandaag weer volledig deel uit van de selec­tie.”

Radomski gaf zijn trainer vorige week te kennen dat hij grote pro­blemen had met zijn rol als bank­zitter en daarom bij wedstrijden van het eerste team liever niet meer werd geselecteerd.

De kwestie lag Been de afgelopen dagen behoorlijk zwaar op de maag. „De situatie was niet goed voor de club, maar ook niet voor Arek zelf. Ik vind het doodzonde als zo’n goede voetballer niet bij de beste achttien zit. Maar het pro­bleem is nu uit de wereld. Arek heeft aangegeven dat ik weer te allen tijde een beroep op hem kan doen.”

Radomski speelde gisteravond ne­gentig minuten mee in de wed­strijd van Jong NEC tegen de belof­ten van Sparta. Na afloop bevestig­de hij dat het gesprek met zijn trai­ner zijn onvrede voor een groot ge­deelte heeft weggenomen. „Er wa­ren geen grote problemen tussen de trainer en mij. Ik heb er op zich ook geen moeite mee om op de bank te gaan zitten. Maar ik kreeg de laatste tijd meer en meer het idee dat ik niet echt in aanmer­king kwam voor een invalbeurt. En daar had ik het moeilijk mee. Maar ik heb nu afgesproken dat ik er weer helemaal bij hoor. Als de trainer me nodig heeft, sta ik er. Ik hoop alleen dat ik de komende tijd iets vaker een kansje krijg.” En dan met een grijns: „ Al zei Been er wel bij dat ik nu niet moet den­ken dat ik zondag tegen Heeren­veen meteen in de basis sta.”

Radomski speelde gistervond een solide, sobere partij tegen Jong Sparta. Coach Ron de Groot, die Wim Rip nog eenmaal verving, kon naast de Pool ook beschikken over de selectiespelers Rein Baart, Ramon Zomer, Dominique Kivu­vu, Mark van den Boogaart, Joël Tshibamba, Saïdi Ntibazonkiza en Moestafa El Kabir.

Omdanks al die Nijmeegse kanon­nen bleven de bezoekers uit Rot­terdam betrekkelijk eenvoudig op de been. Sparta nam na een kwar­tier zelfs de leiding door een tref­fer van Jeffrey Schenk. Halverwege de tweede helft voorkwam Joël Tshibamba een dreigende neder­laag. De spits reageerde attent toen doelman Varkevisser een schot van uitblinker Ntibazonkiza moest loslaten: 1-1.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.