Been heeft genoten en voelt de vermoeidheid niet

Trainer NEC zou vol ‘uitvak’ ook graag in Volendam zien.

Moe was hij niet na een reis van zeven uur. „ Joh, van Hamburg naar Nijmegen met de bus. Lachen met die gasten. Er is niks mooiers”, zei NEC-trainer Ma­rio Been gisteren na aankomst bij het Goffertstadion.

Hij had genoten van zijn spelers­groep. Niet alleen in de bus. Ook in het hotel in Hamburg. „ Zo ge­disciplineerd die gasten. Echt feno­menaal. We hadden een fantas­tisch hotel. Midden in Hamburg. Echt, ik had een kamer. Zo groot. Onder m’n bed stonden de rol­schaatsen klaar. En er hingen weg­wijzers. Zo naar de badkamer. Zo naar de hal. Voor het ontbijt had ik geregeld dat ze mij een half uur eerder zouden wekken dan de rest. Anders was ik nooit op tijd.”

De lach van de Rotterdammer weerkaatst door het lege spelersho­me. De indrukken van een heerlij­ke voetbalavond in Hamburg zit­ten nog in zijn hoofd verankerd. „ Ons publiek. Echt onvergetelijk. De jongens zeiden nog tegen el­kaar. Als ze elke thuiswedstrijd toch zo negentig minuten achter de ploeg zouden staan. Het zweept je gewoon op. Dat wordt weer even wennen, in Volendam.” En juist daar zou zijn ploeg mor­gen de steun van een vol uitvak goed kunnen gebruiken. „ Omdat het een hele belangrijke wedstrijd is”, weet Been. „Net als die andere negen. Volendam speelt vrijuit. Er zit niks anders op. Ze staan onder­aan. Ze zullen elke wedstrijd moe­ten winnen.”

In deze fase van de competitie krijgt Volendam vaak de compli­menten, maar niet de punten voor het vertoonde spel. Uit tegen FC Twente en Ajax, de nummers twee en drie van de eredivisie, ver­loren de ‘wijdbroeken’, maar lie­ten ze dikke kansen op de over­winning liggen.

„Een voetballende ploeg, met goe­de spelers en lopende mensen die heel snel zijn in de omschakeling”, zegt Been. Maar thuis versloeg zijn formatie de nummer laatst toch met 6- 1. „ Dat was van onze kant geweldig, Maar dit is een andere wedstrijd. In hun stadion. Op kunstgras. Toch, we hebben tegen HSV laten zien dat we goed kun­nen voetballen. Ik was onder de in­druk van Rutger Worm. De kans is groot dat ik hem ook tegen Vo­lendam laat starten”, besloot de coach, die een uurtje later doorreis­de naar de studio’s van Eredivisie Live, waar hij commentaar zou ge­ven bij de wedstrijd PSV – Heeren­veen. Daar was hij niet te moe voor. Het was tenslotte vooral leuk geweest. Na de sfeervolle UEFA Cup-wed­strijd tegen HSV wacht morgen voor NEC alweer Volendam. Ma­rio Been hoopt ook nu op massa­le steun van de supporters.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.