Been hoopt op twee superdagen

Jonge Duitser Bastian Weiser zit vanavond tegen HSV op de bank.

Zijn goede humeur leed er niet onder, maar het was Mario Been aan te zien dat de dag voor het UEFA Cup-duel tegen Hamburger SV niet was verlopen zoals hij zich had voorgesteld. Op de drukbezochte persconferentie ging het nauwelijks over het duel tegen HSV, maar vooral over de verbanning van Rachid Bouaou­zan en alle ophef rondom het cd’ tje Mit Daan neur der Reeperbahn.

„Zullen we het ook nog even over de wedstrijd hebben?”, vroeg de NEC- trainer met lichte ergernis in zijn stem. Na de krakers tegen Tottenham Hotspur, Spartak Moskou en Udi­nese wacht de Nijmeegse club van­avond opnieuw een wedstrijd waarop het predikaat ‘historisch’ van toepassing is. Been: „ De hele stad is versierd, alle auto’s rijden rond met NEC-vlaggen en er gaan volgende week 4500 supporters mee naar Hamburg. Deze wed­strijd leeft enorm in Nijmegen.”

Ook de spelers zijn zich terdege be­wust van het belang van de wed­strijd tegen HSV. Bas Sibum: „Een paar weken geleden stonden er ’s morgens om acht uur een paar honderd mensen voor het stadion in de rij om een kaartje te kopen voor de uitwedstrijd terwijl de ver­koop pas mom zes uur ’s avonds begon. Het is aan ons om thuis een goed resultaat neer te zetten Mario Been weet dat zijn ploeg een loodzware klus voor de kiezen krijgt. „HSV is een fysiek sterke, compact spelende ploeg. Voorin hebben ze met Olic, Petric en Trochowski heel veel kwaliteit, achterin geven ze weinig weg. We hebben ze tweemaal aan het werk gezien. Tegen Bayern speelden ze in een totaal andere opstelling dan tegen Bielefeld. Het geeft aan hoe veel mogelijkheden Martin Jol heeft. We hebben twee superda­gen nodig om tegen deze ploeg een ronde verder te komen.”

In het Duitse kamp maakt men zich enige zorgen over het veld in De Goffert, dat inderdaad in een deplorabele staat verkeert. De NEC- trainer kan zich die vrees wel voorstellen, maar gelooft niet dat zijn eigen ploeg baat heeft bij het spelen op een knollenveld. „Vooropgesteld: ik vind dat beide ploegen recht hebben op een goed veld. Zowel NEC als HSV speelt bij voorkeur verzorgd voetbal met een rustige opbouw van achteruit. In de wedstrijd tegen Heerenveen konden wij ons favoriete spelletje niet op de mat leggen omdat de ondergrond zich daarvoor niet leende. Dat zal tegen Hamburg niet anders zijn.

Ik verwacht een wedstrijd met veel strijd en per­soonlijke duels.” Been kan vanavond geen beroep doen op Dani Fernandez ( ham­string), Dennis Rommedahl (idem) en Tim Janssen (enkel). Door de personele problemen zit A-junior Bastian Weiser vanavond voor het eerst op de bank bij de hoofdmacht. De jonge Duitser (!) zal de afgelopen nacht niet erg veel geslapen hebben. 

Opstelling NEC: Babos; Koen­ders, Pothuizen, Zomer, El- Ak­chaoui; Sibum, Radomski, Da­vids; Nitbazonkiza, Van Beuke­ring, Schöne.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.