Been hoopt tegen NEC negatieve trend te breken

Nog nooit in zijn trainersloopbaan slaagde Mario Been erin een voormalige werkgever te kloppen. Met NEC verloor hij driemaal van Excelsior, eenmaal werd het gelijk.

"Ach, eens moet de eerste keer zijn", grinnikt de Feyenoord-coach kort voor de ontmoeting met zijn oude club NEC.

Omdat de Nijmeegse ploeg gisterochtend achter gesloten deuren trainde, zullen ze bij Feyenoord moeten gissen naar de opstelling die trainer Dwight Lodeweges bedacht heeft. Toch zal de samenstelling van het elftal nauwelijks afwijken van die in de laatste oefenwedstrijd tegen Telstar. "Het zou vreemd zijn als ik het elftal nog op acht plaatsen zou veranderen."

Eigenlijk is het vooral de vraag wie morgen in De Kuip als rechtshalf geposteerd wordt. In de voorbereiding koos Lodeweges vaak voor Radomski. Maar de Pool was in de aanloop naar het duel niet helemaal fit, bovendien deed Kivuvu het niet slecht. "Dominique heeft een grotere actieradius, Arek kan heel belangrijk zijn voor de balans in het elftal. Voor beide opties is iets te zeggen." Omdat Feyenoord met Tomasson als aanvallende middenvelder speelt, ligt het voor de hand dat Lodeweges voor Radomski kiest.

Darley Ramon Torres staat morgen onder lat bij Feyenoord. De Braziliaan (19) krijgt de voorkeur boven de weer fitte Rob van Dijk.

"Darley heeft het de afgelopen weken goed gedaan", zegt Been. " In potentie is het een heel goede keeper. Ik ben benieuwd hoe hij het nu in een volle Kuip onder druk gaat doen."

Vermoedelijke opstellingen.

Feyenoord: Darley; Fernandez, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Tomasson, Fer; Wijnaldum, Makaay, Cissé.

NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El-Akchaoui; Radomski, Schöne, Davids; Ntibazonkiza, Vleminckx, El Kabir.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.