Been houdt tegen AZ vast aan Koenders voor Otten

Trainer wil nog niet verklappen hoe NEC koploper bestrijdt.

Het was gisteren rustig op de trainingsvelden van NEC. De basisspelers die tegen Heeren­veen hadden gespeeld, genoten een vrije dag terwijl de voetballers die donderdagavond met Jong NEC de beloftes van PSV hadden verslagen zich beperkten tot uitlo­pen. Vanmorgen neemt Mario Been zijn spelers nog een keer onder handen, voordat morgen de eerste van de ‘negen finales’ – thuis tegen koploper AZ – op het programma staat. Nu de beker uit zicht is, blijft een plaats in de play-offs het hoogst haalbare voor de huidige nummer negen van de eredivisie.

„Dat we uitgeschakeld zijn in het bekertoernooi zit me nog steeds dwars”, zei Been. „Het was toch een uitgelezen mogelijkheid om een prijs te pakken. Maar tegen AZ willen we de lijn van Heeren­veen doortrekken. Donderdag stond er een hecht team. Europees voetbal behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Daar is iedereen van doordrongen.”

Een dag nadat NEC door Heeren­veen uit het bekertoernooi was ge­wipt, overkwam AZ hetzelfde te­gen NAC. Mede dankzij een blun­derende doelman Sergio Romero die na afloop zijn frustraties bot­vierde op de muur in de kleedka­mer en prompt zijn hand brak. Louis van Gaal is morgen dus ge­noodzaakt zijn defensie opnieuw te wijzigen, nadat tegen NAC ook al vleugelverdediger Gill Swerts ge­blesseerd was uitgevallen.

NEC- trainer Been treurde vooral om Mark Otten, die in Heeren­veen voor de tweede keer zijn kruisband scheurde en zes tot ne­gen maanden is uitgeschakeld. „Echt heel verschrikkelijk”, zei de Rotterdammer. „Mark is een echte sportman. Zo hard geknokt om te­rug te komen. En een liefhebber, hè. Donderdagavond stond hij al­weer bij Jong NEC te kijken.”

Door de blessure van zijn centrale verdediger begint Milano Koen­ders morgen in de basis. „De kans dat ik de opstelling in vergelijking met Heerenveen wijzig, is klein”, wist Been, die in Alkmaar Otten nog gebruikte als vrije man voor zijn defensie. „ De speelwijze zon­dag? Daar ga ik maar niets over zeggen”, besloot Been. 

Opstelling NEC: Babos; Fernan­dez, Koenders, Zomer, El- Ak­chaoui; Sibum, Schöne, Davids; Bouaouzan, Van Beukering, Rom­medahl.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.