Been: “In totaal geef ik drie spelers rust”

Zijn ploeg hikt tegen een schier onoverbrugbare achter­stand van drie doelpunten aan, maar gistermiddag stapte Mario Been met zijn selectie goedge­mutst de spelersbus in die het Nij­meegse gezelschap naar Hamburg bracht. Donderdag wacht in de Nordbank Arena de return voor de UEFA Cup tegen HSV, de trot­se koploper van de Bundesliga.

„We gaan voor een zo goed moge­lijk resultaat”, zei de NEC-trainer die gisterochtend zijn ploeg nog onderhanden nam. „We hadden op de training twee groepen ge­maakt. Eentje met jongens die de­ze week veel gespeeld hebben en eentje die meer rust hebben ge­had. Daar hebben we de inspan­ningen op aangepast.”

In Nijmegen bleef een vijftal spe­lers achter bij Wim Rip, de trainer van Jong NEC. Die werkt de ko­mende dagen met Dennis Romme­dahl, Rachid Bouaouzan, Mark van den Boogaart, Collins John en Jhon van Beukering. De laatste naam is misschien verrassend, maar niet voor Been. „ Jhon blijft uit voorzorg thuis. Ik ken de ge­ruchten dat hij weer te zwaar zou zijn, maar dat is absolute nonsens. Jhon heeft last van zijn rug. Er is een programma op maat gemaakt voor hem. Er wordt een ‘kraker’ in­geschakeld. We moeten voorzich­tig zijn. Zondag wacht Volendam. Woensdag Heerenveen voor de be­ker. Die zondag erop krijgen we AZ thuis. Met zo’n programma moet je de arbeid-rust verhouding niet uit het oog verliezen.”

Been zet donderdag Bas Sibum en Lasse Schöne dan ook niet op het wedstrijdformulier. De Drent en de Deen krijgen rust. Zeker is dat Rutger Worm voor het eerst in dit UEFA Cup-toernooi een basis­plaats heeft. „Rutger start”, zei Been, die in de spits wel eens zou kunnen kiezen voor Tim Janssen. De spits raakte twee weken gele­den in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen flink geblesseerd aan enkel en knie bij zijn botsing met doelman VandenBussche, leek ze­ker vier weken uitgeschakeld, maar is sneller terug dan ver­wacht. „Vanochtend op de trai­ning heeft hij alles meegedaan”, zei de trainer van NEC veelbeteke­nend.

Blijven over Mark Otten, Dani Fer­nandez en Arek Radomski. De laat­ste lijkt genoegen te moeten ne­men met een plaats op de tribune. „ Arek is nog niet wedstrijdfit”, zei Been over de Pool, die zaterdag op de training geblesseerd raakte aan de kuit. Ook voor Dani Fernandez komt HSV waarschijnlijk te vroeg, maar niemand moet raar opkijken als Mark Otten donderdag routi­nier Patrick Pothuizen vervangt. „In totaal geef ik drie spelers rust.” Been wilde die derde naam nog niet prijsgeven.

NEC’er Rutger Worm heeft door zijn puike invalbeurt tegen FC Utrecht een basisplaats verdiend in de return van de UEFA Cup-ontmoeting tegen HSV.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.