Been kiest nu voor Saïdi Ntibazonkiza

Hij had er wel naar gekeken, maar er volgens eigen zeggen geen rekening mee gehouden. Aan de rand van het trainingsveld lepelde Mario Been het puntentotaal op dat vorig seizoen volstond om de play-offs te halen. " 49. Nog dertien punten te gaan, dus. Maar zo reken ik niet. We moeten het echt van wedstrijd tot wedstrijd bekijken."

De laatste tegen ADO Den Haag had hij op dezelfde avond van de bittere 3-0 nederlaag thuis nog eens teruggekeken. "Alleen, want dat wilde ik verder niemand aandoen", zei Been met een flauwe glimlach.

Een dag later had hij samen met zijn selectie nog één keer het duel de revue laten passeren. "Ze nog eens gewezen op de dingen die fout waren gegaan. Afspraken gemaakt hoe we het tegen Willem II gaan doen en vervolgens hebben we een week lang goed getraind", zie de coach van NEC, die bestreed dat er wrevel binnen de groep was ontstaan en er nog steeds van overtuigd was dat er maar één focus was: het halen van die play-offs.

"Dat blijft ons doel. En we zijn er klaar voor. Tegen Willem II (het duel begint vanavond al om 18.45 uur in De Goffert en het stadion is uitverkocht, red) hebben we maar één opdracht: winnen."

In vergelijking met de wedstrijd tegen ADO Den Haag kan Been niet beschikken over de geschorste Dani Fernandez. Milano Koenders speelt nu rechts achterin, waardoor Patrick Pothuizen weer eens mag starten in het centrum van de verdediging. Voorin neemt Saïdi Ntibazonkiza de plaats over van Rachid Bouaouzan die vorige week in de rust al plaats had moeten maken voor de man uit Burundi. "Van Rachid verwacht ik iets extra’s en dat heb ik tegen ADO niet gezien", verklaarde Been zijn keuze.

Bij NEC trainde Daniel Mullen mee. De 19-jarige Australisch international (één interland) en rechtsback van Adelaide is op proef en speelt net als de Finse middenvelder Konsta Hietanen (24) van FC Lahti en de Congolese Belg Andrea Mutombo (18) van het Engelse Portsmouth, vrijdag mee in de oefenwedstrijd tegen Nederland B.

Opstelling NEC:
Babos;
Koenders, Pothuizen, Zomer, El-Akchaoui;
Sibum, Schöne, Davids;
Rommedahl, Van Beukering en Ntibazonkiza.


Saïdi terug in de basis ten koste van Bouaouzan!

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.