Been neemt ForzaNEC op de korrel…

De jongens achter onze collega-site Forzanec.nl zullen vanochtend met grote schrik het gratis krantje hebben opengeslagen dat ze onderweg naar school of werk kregen. In de Spits! troffen ze een nogal rellerig stukje aan met de titel ‘Mario Been vindt forzanec.nl zielig’. Na van de eerste schrik te zijn bekomen, zullen ze hebben gelezen dat het probleem waar zij (en wij!) al langer mee kampen, de soms vreselijk ongenuanceerde en labiele reacties onder de verschillende nieuwsberichten, hen nu op evenzeer ongenuanceerde kritiek van onze hoofdcoach is komen te staan. En we moeten zeggen dat als Mario dit zo heeft gezegd, hij in onze ogen veel te ver is gegaan.

We kunnen het helemaal met hem eens zijn dat de schopperige kritiek op zijn persoon van de laatste paar weken belachelijk is, dat het geheugen van de lui die hem nu tot de grond toe afkraken kennelijk niet verder reikt dan enkele dagen en zeker niet tot, pak ‘m beet, 18 december j.l., maar om dan op deze manier de pijlen op forzanec.nl te richten is natuurlijk ook bepaald niet te verantwoorden. Been moet toch hebben gezien dat de jongens van Forza zelf ook alles proberen te doen aan dit probleem (inclusief het uitschakelen van de reactiemogelijkheid)! Daar komt bovendien bij dat Forza in de redactionele stukken en columns Been eigenlijk consequent heeft gesteund, ook toen het na de jaarwisseling wat minder ging (al zou zelfs onderbouwde kritiek natuurlijk niet tot het oordeel ‘zielig’ mogen leiden). Het zal toch ook niet zo zijn dat als een paar supporters van Feyenoord in de Kuip het walgelijke "hamas, hamas,…" aanheffen Mario zijn nieuwe club betitelt als zielig?

Laten we hopen dat Spits! in deze kwestie de meest dubieuze rol heeft gespeeld en Mario gewoon verkeerd geciteerd is (waarna natuurlijk in verantwoorde journalistieke stijl zo’n verkeerd citaat tot een rellerige kop is gepromoveerd). Laten we het in dat geval maar een wijze les voor onze Pietje Bell noemen, want als hij straks richting Rotterdam is vertrokken zal de rol van pers en media zeker niet genuanceerder worden… Hij zou er dan wel goed aan doen een en ander zo snel mogelijk recht te zetten richting onze collega’s!

De Trouwe Honden

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.