Been ontbeert tegen De Graafschap een centrumspits

Kivuvu verdient door schorsing El-Akchaoui basisplaats bij NEC.

Een spits, twee vleugel­spelers. Dat was de meest logische opstelling voorin geweest. Maar Mario Been wordt voor de uitwed­strijd van vanavond tegen De Graafschap geconfronteerd met een gebrek aan centrumspitsen.

Jhon van Beukering sloot donder­dag na zijn heupblessure voor het eerst weer aan bij de selectie, maar liep tegen het eind van de training een knieblessure op en Joël Tshi­bamba zit met een enkelblessure nog zeker twee weken in de lap­penmand. Tim Janssen is fit, maar de Brabander kon zijn trainer afge­lopen maandag in de wedstrijd van Jong NEC tegen de het belofte­team van FC Twente andermaal niet overtuigen. En dus speelt Been met Dennis Rommedahl en Saïdi Ntibazonkiza voorin, met daarachter vier middenvelders en vier verdedigers.

John Goossen neemt de plaats over van de geschorste aanvoerder Youssef El-Akchaoui ( het beroep tegen zijn vier duels schorsing, waarvan een voorwaardelijk na zijn rode kaart tegen FC Twente haalde niets uit) maar omdat De Graafschap waarschijnlijk met twee spitsen speelt (Ben Sahar en Luuk de Jong) zal de Goossens vaak doorschuiven naar het mid­denveld en kan Davids de twee aaanvallers vanaf de linkerflank on­dersteunen.

Op het middenveld ruimt Been een basisplaats in voor Dominique Kivuvu, die beloond werd voor zijn niet aflatende inzet tijdens trainingen en de wedstrijden met Jong NEC. De Amsterdammer was uiteraard blij met zijn basisplaats. „Elke voetballer wil altijd spelen. Ik ben keihard mijn best blijven doen. Maar het moet beter. Ik wil elk jaar stappen maken. Dat gaat nu te langzaam. Daarom moet ik nu profiteren. Zeker de komende drie wedstrijden. Want zolang is Youssef geschorst.”

Vanavond verwacht Been in elk ge­val drie punten. „Met alle respect voor De Graafschap ( dat de verde­digers Stephan Keller en Leon He­se mist, red), maar die ploeg staat niet voor niets onderaan. Vergeet alleen niet dat ze thuis gewonnen hebben van Heerenveen. Vooral door veel strijd te leveren. Dat zul­len wij ook moeten doen.” 

Opstelling NEC: Babos; Fernandez, Pothuizen, Zo­mer, Goossens; Sibum, Kivuvu, Schöne, Davids; Rommedahl, Nti­bazonkiza.
 

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.