Been vooral blij met team dat er stond

NEC-trainer blikt liever niet terug op spelers die hem teleurstelden.

De teleurstelling droop van zijn gezicht na de uit­schakeling van NEC in de KNVB beker. En over de moeizame voor­bereiding wilde Mario Been het al helemaal niet meer hebben. Arek Radomski, Joël Tshibamba, Saïdi Ntibazonkiza, Moestafa El Kabir. Om uiteenlopende redenen hadden ze hem dermate teleurge­steld, dat hij een streep door hun namen had gezet voor de kwartfi­nale tegen Heerenveen. „Daar ga ik helemaal niet meer op in”, wei­gerde de NEC- trainer aanvankelijk iets te zeggen over de kwestie.

Been wilde alleen over de wed­strijd praten. Over de schitterende goal van Lasse Schöne. De veel te snelle gelijkmaker van Paulo Henri­que. Het goede gevoel waarmee ze desondanks de kleedkamer uitge­komen waren. Over Dennis Rom­medahl, die hem bevallen was. En over de tweede en derde goal van Heerenveen, die hij „ slecht verde­digd vond.”

En toen dat allemaal de revue was gepasseerd kwam hij toch even te­rug op de weigering van Arek Ra­domski om de rol van reserve te ac­cepteren en de lakse houding van zijn jeugdspelers in de wedstrijd te­gen Jong Feyenoord. „Wij hebben normen en waarden bij NEC. En die worden niet bepaald door de spelers. Wie daarin niet mee wil, daar heb ik het mee gehad.”

Carlos Aalbers had voor het ver­trek naar Heerenveen nog een ge­sprek gehad met Radomski. Aan de andere kant van de tafel had een zwaar teleurgestelde voetbal­ler gezeten. „Dat mag”, zei de tech­nisch directeur van NEC. „Maar ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat zijn gedrag niet acceptabel is. Deze week praten we nog een keer. Arek is een goede voetballer. Dat staat buiten kijf. Maar we heb­ben veel goede spelers. Die moe­ten zich allemaal als professionals gedragen. Daar ben ik heel duide­lijk in. Mocht dat niet tot hem doordringen, zal- ie de consequen­ties moeten aanvaarden.”

Wat die zijn, daarover liet Aalbers zich niet uit. En eigenlijk wilde Been ook niks zeggen over supporters die op het internet de trainer van NEC plots laten vallen als een baksteen. „ Dat zegt meer over die mensen dan over mij”, haalde Been zijn schou­ders op. „Wat moet ik ermee. Ik heb hier drie fantastische jaren ge­had. Maar mensen vergeten snel.” En dus blikte hij liever vooruit. Naar zijn laatste maanden in Nij­megen, voordat hij trainer wordt van Feyenoord. „Tot die tijd telt er maar één club voor mij: NEC. We spelen nog ne­gen finales. Zes keer thuis. Er blijft nog steeds een prijs over: het berei­ken van de play offs. De laatste kans om Europees voetbal te ha­len. Dat moet kunnen. Vanavond stond er tenslotte een echt team.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.