Been wil Bouaouzan nog een kans geven

Onderhand moeten de blaren op zijn tong staan, maar Mario Been gaat toch nog een keer praten met Rachid Bouaouzan. „Na de wedstrijd tegen HSV van volgende week donderdag knoop ik een gesprekje met hem aan”, zegt de trainer van NEC, die de Marokkaanse aanvaller dinsdag voor de tweede keer dit seizoen uit zijn selectie verwijderde.

In beide gevallen was zijn instel­ling op de training Been een doorn in het oog. „ Maar ik blijf het zonde vinden van zijn talent. Want Rachid is fit én een goede speler. En de club is gebaat bij een zo sterk mogelijk elftal. Daarom ga ik het nog een keer proberen. Want ik denk dat ik hem wel ge­raakt heb.”

Zondag doet Been het tegen FC Utrecht nog met de selectie die hij ook tegen HSV tot zijn beschik­king had. Om half elf vanochtend ziet hij ze voor het eerst weer terug op het trainingsveld. Gisteren kregen de spelers vrijaf.

Hoewel elke wedstrijd in deze fase het predikaat ‘belangrijk’ heeft ge­kregen, mag je het duel in de Dom­stad rustig crusciaal noemen voor NEC. Een nederlaag brengt FC Utrecht uit zicht van de Nijmege­naren die dan tegen een gat van acht punten aankijken. Als NAC dan ook nog eens bij ADO Den Haag wint, bedraagt de afstand tot de achtste plek ( die nog recht geeft op een plaats in de play offs) zomaar zes punten.

„Daar zijn we van doordrongen”, weet Been die vanuit de zieken­boeg hoopgevende signalen kreeg van Han Tijshen. „Mark Otten en Rutger Worm hebben donderdag de test bij Jong NEC doorstaan”, zegt de fysiotherapeut. „ Medisch gezien zijn ze fit en dus zondag in­zetbaar. Maar je hebt ook nog zo­iets als wedstrijdfit en dat is aan de trainer.”

Ook over Dani Fernandez en Tim Janssen had Tijshen verheugende berichten. De vrees was dat de Spaanse verdediger ( hamstrings) en Brabantse aanvaller ( knie, en­kel) langdurig waren uitgescha­keld, maar volgens Tijshen mogen ze uitkijken naar donderdag als NEC in Hamburg de UEFA Cup-re­turn tegen HSV speelt. „We heb­ben ze de afgelopen dagen inten­sief behandeld. Donderdag zou een mogelijkheid zijn. Ik sluit dat niet uit. Ik heb er een goed gevoel bij”, voorspelde de fysio.

Maar Tijshen had ook nog een slecht bericht over Mark van den Boogaard. „Die is donderdag tegen Jong AZ door zijn enkel gegaan. Hij heeft een behoorlijke bloeduit­storting. Dat wijst op een scheur­tje in het kapsel. Ik vrees dat Mark wel eens twee weken buitenspel zou kunnen staan.”

Opstelling NEC: Babos; Koenders, Pot­huizen, Zomer, El Akchaoui; Sibum, Ra­domski, Davids; Ntibazonkiza, Van Beu­kering, Schöne.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.