Brock is nu echt terug

 Een lastig krammetje nog eens zes weken. Maar giste­ren maakte Joey Brock zijn rentree bij Jong NEC.

Nee, echt genoten heeft hij niet van zijn terug­keer. Daarvoor is de 4­0 nederlaag in de beker­wedstrijd tegen Jong Vitesse te hard aangekomen. „En die derde gol reken ik mezelf aan. De bal viel er precies tussen. Had ik meer druk moeten zetten”, spaart de 21-jarige verdediger zichzelf niet.

Toch, als we de uitslag even verge­ten, moet het een mooie avond ge­weest zijn voor Brock. De Arnhem­mer spaart zichzelf niet, gaat vol de duels in en lijkt superfit. „Het ging verder ook wel lekker”, zegt de voetballer. „ Al ben ik misschien iets te vaak mee naar voren ge­gaan. Maar ik ben blij dat ik terug ben. Ik wist dat het krammetje een keer uit die knie moest. Daar hadden we de winterstop voor uit­gekozen. Ik deed de voorbereiding mee. Maar op een gegeven mo­ment kreeg ik last. Dat krammetje moest er gewoon uit. En toen kwam die terugslag. Dat wondje wilde maar niet dicht. Daar heb ik het heel moeilijk mee gehad. Je ziet de trainers denken: is-ie weer geblesseerd. Gelukkig sta ik er nu. Ik praat niet meer over hoe ver ik ben. Ik ga gewoon lekker voetbal­len. En dan zien we wel waar het schip strandt.”

Voor Wim Rip komt de terugkeer van Brock als geroepen. Want de coach van het belofteteam is ge­schrokken van de bekerwedstrijd tegen Jong Vitesse. De 4-0 neder­laag blijft zonder gevolgen, omdat beide ploegen een ronde verder zijn, het vertoonde spel baart Rip zorgen. „We hebben ondermaats gespeeld. Ik constateer dat we niet op koers liggen”, zegt deWagenin­ger die voor rust alleen Rutger Worm en na rust alleen John Goossens uit de selectie kan opstel­len. Tenslotte speelt het eerst van­avond – in een ongewijzigde forma­tie – de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven. „ Geeft niet. Mijn jon­gens moeten daar juist blij om zijn. Nu krijgen zij de kans om te laten zien wat ze kunnen.”

Dat valt niet mee. NEC heeft welis­waar steeds de bal, Vitesse scoort vier keer. „Daar gaan we op trai­nen”, zegt Rip. „ Op lopende men­sen. Op snelheid en op kracht. Voorin wonnen we geen duel. Daar ben ik van geschrokken.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.