Burgzorg had meer lef willen zien van NEC

AMSTERDAM – Als bewaker van Luis Suarez speelde Mitchell Burgzorg geen slechte wedstrijd. Toch was de Uruguayaan uiteindelijk beslissend met een doelpunt en een assist. ”Om het even niet mooi te zeggen: dan voel je klote.”

Want Burgzorg, die bijna de complete jeugdopleiding van Ajax doorliep, speelde niet slecht. Suarez was in de eerste helft onzichtbaar, tot de extra tijd. "Suarez is gewoon een héle goede voetballer", zei Burgzorg na afloop in gesprek met Goal.com. "Hij hoeft tachtig minuten niets te doen, maar geef hem één moment en dan zit-ie erin."

"Dat weet je van tevoren als je op zo’n speler staat", klinkt het realistisch. Toch was het enigszins verrassend dat Suarez vanaf de linkerkant speelde. Niet voor Burgzorg. "Ik had wat inside information", grijnst hij. "Van wie? Dat ga ik niet zeggen." Later in het gesprek wordt toch duidelijk hoe hij aan zijn informatie kwam. "Ik spreek heel veel jongens van het eerste hier omdat ik met ze heb samengespeeld in de jeugd. Dan vraag je vrijdag gewoon: hoe ging de training en wie stond er per ongeluk op links", lachte Burgzorg.  

NEC ging met niets terug naar Nijmegen, maar er had – zeker gezien het spel van Ajax – meer ingezeten. "We hadden meer lef moeten tonen", dacht Burgzorg. "Gewoon durven. Nu was het een beetje ongelukkig. Het zijn leermomenten die we moeten oppakken en meenemen naar de volgende wedstrijd. Er zit in ieder geval een stijgende lijn in."

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.