Burgzorg knokt zich knap terug

Mitchell Burgzorg haal­de het moment met frisse tegen­zin terug. De rechtsback van NEC liet zich na een halfuur de kaas van het brood eten door VVV-spe­ler Niels Fleuren en hoorde enkele seconden later dat zijn fout fatale gevolgen had gehad.

„Niet om iemand verwijten te ma­ken, maar ik stond met mijn rug naar het doel van VVV en werd op dat moment totaal niet ge­coacht. Daarom dacht ik dat ik alle tijd had om aan te nemen en open te draaien. Ik heb die jongen van VVV totaal niet gezien. Ik kreeg bij die actie trouwens zijn knie in mijn bovenbeen. Terwijl ik op de grond lag te rollen van de pijn, hoorde ik gejuich. Toen wist ik dat het fout zat.”

Burgzorg zat er heel even door­heen, maar de 22- jarige verdediger is mentaal ijzersterk en herstelde zich daarna knap. Vooral in de tweede helft, toen NEC ineens heer en meester was. „ De trainer zei in de rust dat we moesten gaan knokken en zorgen dat het pu­bliek achter de ploeg zou gaan staan. Dat lukte.”

„ Ook zelf was ik veel nadrukkelij­ker aanwezig. Ik kon de hele tijd opkomen omdat de linksbuiten van VVV (Achmed Ahahaoui, red.) me geen strobreed in de weg legde. Dat wist ik eigenlijk wel. Ik heb ooit twee seizoenen met hem samengespeeld bij Haarlem. Hij heeft een broertje dood aan mee­verdedigen. Na twee, drie keer vindt hij het welletjes en laat hij zijn mannetje verder lopen. Daar kon ik goed gebruik van maken. Al­leen jammer dat mijn voorzetten net niet aankwamen. Daar moet je een beetje geluk mee hebben.”

De vervanger van de geschorste Niels Wellenberg keek al met al ‘licht positief’ terug op zijn twee­de wedstrijd als basisspeler. „Het is alleen jammer dat we uiteindelijk niet gewonnen hebben. We kre­gen in de tweede helft genoeg kan­sen om de winst te pakken.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.