Confrontatie NAC’ers en NEC’ers verijdeld

De Mobiele Eenheid (ME) van de politie heeft gister­avond in het centrum van Nijme­gen supportersgroepen van NEC en NAC uit elkaar moeten hou­den. De groepen, beide bestaande uit zo’n veertig man, zochten el­kaar op om te vechten. Volgens een politiewoordvoerder is er wel contact geweest, maar kon de ME op tijd ingrijpen.

Een aantal uren voor de bekerwed­strijd De Treffers- NAC Breda (1-6) in Groesbeek was er zichtbaar poli­tie in de binnenstad van Nijme­gen. Ook liepen er agenten in bur­ger rond. Het duel had de stempel ‘risicowedstrijd’ gekregen. De ge­meente Groesbeek had extra veilig­heidsmaatregelen getroffen omdat eerder dit jaar de wedstrijd NEC-Germinal Beerschot op het­zelfde Sportpark Zuid uit de hand liep. Er ontstonden rellen en de wedstrijd werd afgelast.

De politie zegt overigens dat er evenveel middelen zijn ingezet als bij andere wedstrijden in het be­taald voetbal. „Wij gaan uit van een fijne wedstrijd en een goede sfeer, maar zijn wel goed voorbe­reid”, zei een woordvoerder gister­middag.

Uiteindelijk is die goede sfeer op het sportpark zelf gewaarborgd. In Groesbeek (buiten het sportpark) zijn enkele aanhangers van NAC Breda door de politie naar huis ge­delegeerd. Er golden gisteravond extra veiligheidsmaatregelen op het sportpark van De Treffers. De kaartjes waren alleen in de voor­verkoop beschikbaar. De NAC’ers moesten lid zijn van de supporters­vereniging. Anders mochten ze niet mee met de bussencombina­tie. Er was geen mogelijkheid om op eigen gelegenheid naar Groes­beek te reizen. Tijdens de wed­strijd gold een algemeen alcohol­verbod. Het was ook niet toege­staan paraplu’s mee te nemen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.