De reacties: Babos, Rommedahl en Been

NEC-doelman Gabor Babos was de beste man aan Nijmeegse zijde.

De lange Hongaar stopte onder meer een strafschop. "Ach, een penalty is een penalty en ik red nu een keer. De tweede ging er wel in, maar ik vond hem wel erg makkelijk gegeven. In zo’n zelfde situatie zie je vaak dat een scheidsrechter  door laat spelen."

Het brak NEC uiteindelijk niet op. "Ik had eerlijk gezegd niet meer verwacht dat we nog terug zouden komen. Maar we maakten snel de 2-1 en dat gaf hun een tik, waarvan we wisten te profiteren."

Rommedahl moe na eenzame strijd

Ook na de wedstrijd brak bij NEC’er Dennis Rommedahl het zweet weer uit.

"Het is warm hier in de catacomben, maar ik ben ook heel moe. We speelden een uur met zijn tienen en ik stond alleen in de spits. Ik moest alles met mijn snelheid belopen, dat pakte goed uit. We bleven ook gevaarlijk en geloofden in de goede afloop, dus een compliment voor de ploeg."

Rommedahl vond wel dat NEC zichzelf in de openingsfase tekort deed. "We hadden kansen, ikzelf ook. het had minimaal 0-1 0f 0-2 moeten staan."

Bron: Omroep Gelderland

Been: ‘Van ervaren speler als Pothuizen verwacht je dit niet’

"Een heel domme handsbal. Van een ervaren speler als Patrick Pothuizen verwacht je dat niet." Trainer Mario Been van NEC kon de actie, waarbij de 36-jarige centrale verdediger letterlijk een rode kaart ‘pakte’ niet anders omschrijven. NEC moest daardoor 65 minuten met tien man verder. "Maar het zegt voldoende over het karakter van de ploeg dat we na een 2-0 achterstand nog een gelijkspel afdwingen."

"Tot het moment van de rode kaart hadden we het beste van het spel. We kregen twee goede kansen, via Lasse Schöne en Saïdi Ntibazonkiza. Maar dan zie je ook direct waar ons probleem ligt. In een wedstrijd die je dicteert, moet je dat uitdrukken in het maken van een goal. Maar dat lukt niet."

"We wisten dat De Graafschap na rust zou gaan stormen. Zij moesten. Sommige mensen zeggen dat spelen tegen tien man makkelijker is, maar ik heb er liever toch gewoon elf in het veld staan. Maar vanaf dat moment liepen we wel voortdurend achter de feiten aan. Na de 1-0 achterstand koos ik ervoor om Dominique Kivuvu dieper te laten spelen en Tim Janssen als spits in te brengen. Toen de 2-0 viel, dacht ik dat de wedstrijd voorbij was."

"Maar deze ploeg toont voortdurend karakter en pit. We geven niet op. Dat vond ik van vandaag het meest positieve punt. We hebben plaatsing voor de Play-offs nog steeds in eigen hand. De voorsprong op Feyenoord is nu vier punten, met nog drie thuiswedstrijden van onze kant voor de boeg. Het duel van vandaag heeft me vertrouwen gegeven."

Babos: ‘Vond strafschop te makkelijk gegeven’

Gábor Babos speelde onbedoeld een hoofdrol in de wedstrijd De Graafschap — NEC (2-2). De Hongaarse doelman keerde een strafschop, veroorzaakte nog een penalty en was dichtbij het keren van de inzet die daarna volgde. "Die tweede strafschop vond ik wel erg gemakkelijk gegeven."

In de 62e minuut kwam Ben Sahar alleen op hem af. Toen de Israëlische spits de doelman omspeelde, ging hij naar de grond. Babos kreeg geel en Sahar trapte zelf de 1-0 binnen. "Ik vond het geen terechte strafschop. Er was sprake van een licht contact, maar die speler deed er alles aan in die actie om een strafschop te versieren. Daar was hij duidelijk op uit", vertelde Babos tegenover ELF Voetbal.

Op de tweede inzet van Sahar was hij kansloos. "Die was uitstekend ingeschoten." De eerste poging van Sahar na 25 minuten werd wel gekeerd door Babos. "Ik neem altijd op gevoel mijn besluit naar welke hoek ik duik. Ik probeer altijd pas heel laat te bewegen, waardoor ik mogelijk nog kan reageren op een inzet."

Nadat De Graafschap met 2-0 voorkwam, dacht Babos dat het duel voorbij was. "Natuurlijk dacht ik dat. Maar gelukkig konden we het nog omdraaien. Dat is een compliment voor iedereen." Babos pakte zelf diverse malen kostbare seconden door tijd te rekken bij uittrappen. "Maar het irriteerde me heel erg dat de scheidsrechter (Bas Nijhuis, red.) daar telkens iets van zei. Toen De Graafschap voorstond en hun keeper (Erik Heijblok, red.) hetzelfde deed, heb ik niets gehoord. Dat is echt meten van twee maten."

Bron: Elfvoetbal.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.