De reacties: Been, Goossens en Wisgerhof

NEC-trainer Mario Been was na afloop van het 1-1 gelijkspel met FC Twente content met de puntendeling. Nadat de bezoekers in de eerste helft heer en meester waren, tapten de Nijmegenaren in de tweede helft uit een ander vaatje. ‘Op basis van de tweede helft hebben we een punt verdiend.’

‘De eerste helft waren we te gelaten,’ aldus de trainer van NEC tegen Eredivisie Live. ‘We lieten Twente voetballen en dat kunnen ze juist geweldig. In de rust heb ik gezegd dat het pas 1-0 stond en dat we er nog steeds een wedstrijd van kunnen maken. We konden in de tweede helft de vrije man vinden en hebben de gelijkmaker kunnen afdwingen.’

John Goossens grijnsde van oor tot oor na zijn debuut in de basis bij NEC. Hij bekroonde het met een bijzonder fraaie goal.

"Ik zoek altijd naar de ruimte voor mijn linkerbeen", zegt de linkermiddenvelder. "Ik wil graag schieten. Dit was de tweede poging. De eerste moest eigenlijk met rechts."

De Amsterdammer staat bekend om zijn steenharde schoten met links. "Het is mooi dat ik mijn debuut zo kan bekronen. Voor rust was ik onrustig. Na de pauze stond ik op mijn eigen positie en durfde ik meer. Leuk om dan ‘Man of the match’ te worden."

Als het voor iemand vanavond in Nijmegen een speciaal duel was, dan was dat wel voor Peter Wisgerhof. De 29-jarige centrale verdediger stapte in de winterstop over van NEC naar FC Twente en nam het vandaag op tegen de werkgever, waarvoor hij 8,5 jaar actief was. “Het was super hoe de supporters van NEC me ondersteunden. Mooie spandoeken hingen er en ze scandeerden mijn naam direct in het begin. Dat deed me goed.”

Bij de 0-1 bleef Wisgerhof verbouwereerd op de middenlijn staan. “De afgelopen dagen had ik er aan gedacht wat ik zou doen als we zouden scoren. Ik vond het niet gepast om te juichen. Dus ik bleef gewoon staan. Het was een vreemd moment.”

Met het punt was Wisgerhof achteraf niet tevreden. “We staan tweede en dan wil je elke wedstrijd voor drie punten gaan. Ik had mijn ploeggenoten vooraf ook gewaarschuwd. NEC doet het altijd goed tegen ploegen die hoog gerangschikt staan. Dat bleek vandaag ook weer. Ik dacht na het openingsdoelpunt lange tijd dat we het duel onder controle hadden, maar het ging helaas toch nog mis.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.