De reacties: Ven Eijden en Kivuvu

Rens van Eijden: er zat nog meer in

NEC-verdediger Rens van Eijden vond dat zijn ploeg er tegen FC Utrecht nog meer uit had kunnen slepen dan een gelijkspel.

"We hadden na rust een overwicht. Na de 1-1 bleven we gas geven, maar de 2-1 viel net niet. Da’s balen, want we hadden meer verdiend. Utrecht gokte vooral op de counter,  de tweede helft konden ze het niet meer belopen."

NEC staat tiende, maar twee punten achter nummer zeven en twee punten boven nummer zestien. "We moeten niet te veel naar anderen kijken", vindt Van Eijden. "Wedstrijden zoals afgelopen zondag, dat mag niet meer voorkomen."

Kivuvu: Ik voel me Dominique Kivuvu

Dominique Kivuvu lijkt de laatste weken eindelijk zijn verlangde basisplaats te hebben veroverd. De middenvelder speelde vanavond tegen FC Utrecht een goede wedstrijd, maar had pech in de afronding. "Of ik me nu basisspeler voel? Ik voel me Dominique Kivuvu."
 
De Angolese international vond de eerste helft vanavond matig. "Het liep niet lekker. We wisten de ballen niet goed in te passen en de organisatie stond toen. In de tweede helft gaven we meer pressie en speelden we de bal wel goed in." Zelf was hij vaak voorin te vinden. "Dat is een gevolg van het nieuwe systeem wat we speelden. Arek Radomski, Lorenzo Davids en ik konden zo om en om voorin opduiken. Nu moet ik nog een keer scoren," gaf hij aan tegenover ELF Voetbal.

Kivivu was blij dat de schande van afgelopen zondag tegen Heracles Almelo grotendeels uitgewist kon worden. "Gelukkig stond er drie dagen later opnieuw een wedstrijd op het programma. Dat was een voordeel voor ons. Hopelijk kunnen we dat komend weekend tegen Willem II opnieuw laten zien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.