Derde veld van kunstgras voor NEC

Velden op de Eendracht lijden onder intensief gebruik profclub.

Op sportcomplex De Eendracht, waar de amateurs en profs van NEC trainen en spelen, komt een derde kunstgrasveld. Burgemeester en wethouders be­sloten gisteren de voetballers snel van hun ruimtenood af te helpen.

Momenteel liggen er op de Een­dracht twee kunstgrasvelden en drie natuurlijke grasvelden. Een van de drie normale velden, het hoofveld pal voor het clubhuis, zal een kunstgrasveld worden. Daar­door speelt het eerste amateur­team voortaan de thuiswedstrij­den op kunstgras. Tevens wordt een van de twee be­staande kunstgrasvelden (veld 4) gerenoveerd. De bovenlaag en de zogenaamde ‘ inlay’ worden volle­dig vervangen. Dit omdat het veld uit 2002 door het intensieve ge­bruik versleten is. Het is voor het eerst dat in Nijmegen een kunst­gras voetbalveld wordt vervangen.

De kosten voor het nieuwe ama­teurhoofdveld zijn 305.000 euro. Dat bedrag wordt door de gemeen­te uit het sportbudget betaald. De kosten voor de renovatie van het oude kunstgrasveld (220.000 euro) worden deels door een sponsor van de club betaald en voor het overige via de huur verrekend met de gemeente. De velden op De Goffert hebben vooral te leiden vanwege het inten­sieve gebruik van de profs, de top­amateurs en de jeugdopleidingen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.