Ditmaal zit weer NEC dwars

Het oefenpro­gramma van NEC voltrekt zich on­der een ongunstig gesternte. Afge­lopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Germinal Beerschot afgebla­zen vanwege Antwerps supporters­geweld. Als gevolg daarvan gaat ook het duel van komende zater­dag tegen KV Mechelen niet door. Tot overmaat van ramp werd gister­avond de ontmoeting met FC Dor­drecht halverwege bij een 0-­0 stand gestaakt vanwege hevig on­weer.

Technisch directeur Carlos Aalbers heeft de afgelopen dagen stad en land afgebeld om voor het komen­de weekeinde nog een oefenwed­strijd te regelen. Maar dat valt nog niet mee, aangezien vrijwel elke Nederlandse club zaterdag of zon­dag zijn generale repetitie voor het nieuwe seizoen gepland heeft.

Het duel in Waardenburg begon gisteravond door dreigend onweer al met een kwartier vertraging. Maar vervolgens klaarde het lekker op, zodat de eerste helft zelfs on­der een aangenaam zonnetje werd afgewerkt. In de pauze betrok de lucht echter razendsnel. De scheidsrechter keek het een mi­nuut of twintig aan en legde zich vervolgens neer bij het onvermijde­lijke. „Dat schiet lekker op zo”, al­dus Niels Wellenberg die graag nog wat langer met zijn nieuwe ploeggenoten had samengespeeld.

Dwight Lodeweges was uiteraard ook niet gelukkig met de nieuwe tegenslag. „Uitermate vervelend”, mopperde de NEC-trainer. „We hebben de laatste weken heel veel arbeid verricht. Maar ergens moet al dat werk worden ongezet in wed­strijden. Alleen daarin kun je wed­strijdhardheid opdoen.”

Lodeweges stuurde gisteravond in Waardenburg de formatie het veld in die in grote lijnen zal overeenko­men met de basiself in de competi­tie- ouverture over ruim anderhal­ve week. De positie van doelman Gábor Babos staat buiten elke dis­cussie. De samenstelling van de achterhoede lijkt eveneens vast te staan. Met Ramon Zomer en Rens van Eijden beschikt NEC over een ijzersterk centrum, en ook met de kwaliteit van de vleugelverdedigers (Niels Wellenberg en Youssef El-Akchaoui) zit het wel snor. In de andere linies lijkt – met uitzon­dering van Lasse Schöne – nog nie­mand zeker van zijn plekkie.

„Veel van de jongens die er nu in stonden zullen ook tegen Feye­noord spelen”, erkende Lodeweges nadat de wedstrijd gestaakt was. „Maar ik ben er nog niet helemaal uit. Het klopt nog niet voor 100 procent in het team, daar moeten we mee aan de gang. Daarom is het extra vervelend dat ons nu weer een halve wedstrijd door de neus geboord wordt.”

De oefenmeester uit Voorthuizen was niet erg enthousiast over het spel van zijn ‘basisteam’ in de drie kwartier tegen FC Dordrecht. NEC had moeite de spitsen te bereiken en dat beviel Lodeweges aller­minst. „Dordrecht stoorde ons vroeg. Een van hun centrumverde­digers schoof voortdurend door naar Lasse Schöne. Dat betekent dus dat er ergens op het veld ruim­te ontstaat. Daar hebben wij veel te weinig mee gedaan. In de rust heb ik geprobeerd een en ander recht te zetten. Helaas kregen we niet de gelegenheid om uit te vin­den of mijn aanwijzingen effect hadden.”

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El- Akchaoui; Ra­domski, Schöne, Davids; Ntibazonkiza, Van Beukering, El Kabir.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.