Dwight Lodeweges laat winnend team staan

Dwight Lodeweges stuurt morgenmiddag tegen Roda JC dezelfde elf op pad die ook te­gen Feyenoord en SC Heerenveen begonnen. „ De internationals zijn tot mijn opluchting allemaal heel­huids teruggekomen”, aldus de NEC-coach. „Verder ben ik geen trainer die voortdurend wisselt, dat heb ik al bij de start van de voorbereiding duidelijk gemaakt. Ik geef de jongens die spelen het vertrouwen zolang ze dat niet be­schamen.”

„Dat is niet altijd even gemakkelijk voor de spelers die niet in de basis staan. Maar het zijn sportmensen, die bereid moeten zijn te knokken voor hun plaats in het elftal. En dat doen ze ook. Ze zijn stuk voor stuk gretig en laten op de trainin­gen en in de wedstrijden van Jong NEC zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn.”

Lodeweges fronst de wenkbrau­wen als gesteld wordt dat NEC na het sterke optreden tegen Heeren­veen morgenmiddag in Kerkrade licht favoriet is. „Natuurlijk straalt de groep momenteel veel vertrou­wen uit. Maar NEC heeft het tradi­tioneel lastig in Kerkrade. Ik heb Roda JC tegen Heerenveen en Gro­ningen zien spelen, en ik moet zeg­gen: het staat best goed. Ik vind het fundament van het team zelfs beter dan vorig seizoen toen er van alles met Roda gebeurd is. De trainer ( Raymond Atteveld, red.) werd weggestuurd, de club dreigde zelfs op te houden te bestaan. Ze hebben die problemen aardig over­wonnen.

Roda speelt dit jaar een wat ander systeem, 4- 4- 2 met een ruit op het middenveld, en dat is vaak lastig te bespelen. Bovendien beschikken ze met Hadouir, Bo­dor, Jansen, Juncker en De Fauw over goede voetballers.” Bestaan er over de basisformatie van NEC geen twijfels, die zijn er wel over de bezetting van de reser­vebank. Lodeweges gistermiddag: „John Goossens kreeg vanochtend op de training last van zijn enkel, terwijl Jhon van Beukering van­middag naar de chiropractor moet om zijn rug te laten behandelen. Ik kan op dit moment niet over­zien of zij op tijd fit zijn.”

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El- Akchaoui; Ra­domski, Schöne, Davids; Fejzullahu, Vle­minckx, El Kabir.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.