Dwight Lodeweges vindt Honda moedig

Een twintigtal scouts zoekt vanavond een plaatsje in het Nijmeegse Goffertstadion, om Keisuke Honda te beoordelen. De middenvelder van VVV-Venlo is de grote verrassing dit seizoen in de eredivisie. De Limburgers wachten met samengeknepen billen het eind van de transferwindow (dinsdag 18.00 uur) af. Bang als ze zijn hun sterspeler alsnog kwijt te raken.

Voor Dwight Lodeweges is Honda geen onbekende. De trainer van NEC werkte twee jaar met de Japanner toen hij samen met Sef Vergoossen was neergestreken bij Nagoya Grampus Eight. "Goede jongen. Beetje on-Japans. Niet bang om te voetballen. Raakt bijna geen bal kwijt. En moedig, hè. Hij wil slagen in Europa. Maakt zich niet druk over gezichtsverlies als het niet zou lukken. Want dat is wat voor een Japanner, hoor."

Dankzij de goede contacten van Vergoossen met VVV streek Honda twee jaar geleden in Venlo neer. "Hij mag trots zijn op zichzelf voor wat hij bereikt heeft. Maar we moeten het nu ook weer niet overdrijven", geeft Lodeweges aan dat zijn ploeg vanavond (aftrap: 18.45 uur) niet stijf van de stress de eigen grasmat zal betreden omdat Honda aan de andere kant staat te wachten. "We spelen met hetzelfde elftal als twee weken geleden tegen Roda. Met Mitchell Burgzorg voor Niels Wellenberg, want die is geschorst."

De selectie van NEC werkte gisteren een ontspannen training af. "Bewust", wist Lodeweges. " Ik train het liefst twee dagen van tevoren wedstrijdgericht. Donderdag hebben we daarom beelden van VVV tegen Groningen bekeken. Afspraken gemaakt hoe we gaan spelen. Toen het stadion in voor een besloten training met een serieuze partij van elf tegen elf, waarin we gemaakte afspraken in de praktijk brachten. Vandaag kies ik dan voor onspanning. Partijspel in de kleine ruimte om ze hier en daar wat te prikkelen. Straks een gezamenlijke lunch en daarna nog een bespreking om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Ik ben geen trainer die alles in één keer bij de spelers op het bord gooit. Ik laat het liever een beetje motregenen."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.