El- Ak richt de blik alweer op kwartfinale

Vol overtuiging had zich in die allerlaatste minuut ach­ter de bal gezet om de vrije trap te nemen. „ Omdat die goal dan altijd nog kan vallen”, zei Youssef El-Ak­chaoui. Seconden later bewees Mi­lano Koenders het gelijk van zijn aanvoerder en bracht NEC in de ul­tieme slotfase alsnog naast Volen­dam.

„Met dat puntje mogen we achter­af natuurlijk blij zijn, maar uitein­delijk hebben we hier twee dure punten laten liggen. Ook al heb­ben we een slechte wedstrijd neer­gezet”, wist El-Akchaoui.

Een vergelijking met de wedstrijd van donderdag tegen HSV wilde de verdediger niet maken. „Daar lieten ze ons voetballen. Hier ge­beurde dat niet. Volendam zat er bovenop. En dan heb je nog te ma­ken met kunstgras. Zij zijn het ge­wend. Wij niet.” Geduld was daarom geboden. „Want als wij die bal naar voren joegen, kregen we ’m met dubbel­ke snelheid terug. Toch hadden we voor rust een paar goede kansen. Die moet je gewoon maken.”

Woensdag wacht alweer de kwart­finale voor de beker tegen Heeren­veen. „Dit daarom zo snel moge­lijk vergeten en ons richten op de volgende wedstrijd”, wist El-Ak­chaoui.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.