El Kabir & Kivuvu starten tegen Feyenoord

Vanochtend heeft de selectie van Dwight Lodeweges achter gesloten deuren getraind. Toch weet Omroep Gelderland te melden dat NEC zondag waarschijnlijk start met Moestafa El Kabir en Dominique Kivuvu in de basis.

"We willen rustig toewerken naar de start van het seizoen", zegt trainer Dwight Lodeweges. "Wij vinden het ook leuk als mensen komen kijken hoor. Maar je weet niet wie er meekijkt."

Youssef ‘ik wil naar Feyenoord’ El Akchaoui heeft er in ieder geval zin in: El Ak: "Het is altijd bijzonder om daar te spelen. Ik heb er in de jeugd gespeeld. En iedereen kent de verhalen van afgelopen zomer (El Ak solliciteerde meerdere malen om met Mario mee te gaan naar De Kuip). Het zijn altijd mooie wedstrijden." Tegen zijn voormalige trainer spelen is aan de ene kant, wel, maar ook weer niet bijzonder. "Dat heb ik wel vaker gedaan. Dus dat is niet gek. Ik moet nu zorgen dat meneer Been nu verliest. Dat is het eigenlijk."

Ondanks het feit dat Mario Been het bij Feyenoord aardig op orde lijkt te hebben heeft Björn Vleminckx vertrouwen in een goed resultaat. "Ik heb er echt zin in om te beginnen", zegt de blonde aanvaller van NEC. "Ik denk dat wij er klaar voor zijn. Wij hebben hard getraind en zijn volgens mij ook fysiek sterk."

De Belg zegt nog te moeten wennen. "Ik heb me moeten aanpassen aan de Nederlandse stijl van spelen. Ik zal nog tijd nodig hebben. Ik speelde altijd met twee spitsen, met drie is toch anders. Je loopt andere lijnen."

Vermoedelijke opstelling NEC:
Babos;
Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El-Akchaoui;
Kivuvu, Schöne, Davids;
Ntibazonkiza, Vleminckx, El Kabir.


Hopelijk zondag weer een (wereld)goal van Kivuvu tegen Feyenoord!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.