En alles kwam net niet goed….

Mario Been heeft helaas niet in stijl afscheid kunnen nemen door NEC de play-offs om Europees voetbal in te loodsen. NEC speelde 1-1 tegen Sparta, het vijftiende gelijkspel van dit seizoen, en kwam daarmee 2 punten te kort. Een zege was genoeg geweest.

NEC had in het begin veel balbezit, maar de kansen waren voor Sparta. Uit een daarvan scoorde Falkenburg in de verre hoek (0-1). Op slag van rust kwam NEC toch op gelijke hoogte. Een slim genomen vrije trap, vlak voor rust, van Lasse Schöne werd van dichtbij door Bas Sibum ingetikt: 1-1.

Het spelbeeld na rust veranderde niet: NEC viel aan en Sparta was gevaarlijk met uitvallen. Babos hield NEC met een aantal knappe reddingen op de "Been". Een kwartier voor tijd werd Patrick Pothuizen als stormram ingebracht. Het werd eenrichtingsverkeer richting het doel van Sparta, maar de goal bleef uit. Zo eindigde NEC dit seizoen als elfde.

Voor Mario Been restte helaas een ereronde door het Goffertstadion en een afscheidsfeestje in de Eendracht. Mario Been zal altijd in de gedachten van de NEC supporters blijven. Mario, bedankt voor alles, het ga je goed!!!