Fachtali enthousiast over TOP Oss

De samenwerking tussen NEC en TOP Oss bevalt aanvaller Karim Fachtali goed. In plaats van het spelen van zijn wedstrijden bij Jong NEC kan Fachtali zich nu elke week in het eerste elftal van TOP Oss ontwikkelen. Fachtali is dan ook enthousiast over het feit dat NEC de mogelijkheid heeft talenten te stallen bij TOP Oss. "Elke club in de eredivisie zou als verlengstuk van de opleiding een satellietploeg in de eerste divisie moeten hebben", ventileert de aanvaller.

De Jupiler League vindt Fachtali aantrekkelijker dan de competitie voor beloftes. "Daar komt maar een handvol mensen kijken. Het niveau is aardig, maar in de eerste divisie leer je ook met druk om te gaan. Het is een veel betere leerschool", aldus de TOP Oss-aanvaller.

"Het is een nieuw avontuur. Na jarenlang in de opleiding van een club gezeten te hebben, kom je in een andere omgeving terecht. Je krijgt te maken met een ander soort voetbal. De eerste divisie, dat is strijd. Fysiek ben ik sterker geworden. En voetballend ook, omdat ik de kans heb gekregen om enorm veel wedstrijden te spelen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.