Fans collecteren om boete UEFA op te hoesten

Fans vinden dat club niet verantwoordelijk is voor aanstekerincident.

De supporters van NEC gaan collecteren om een zo groot mogelijk deel van de boete op te hoesten die voetbalbond UEFA deze week oplegde aan de Nijmeegse club. Die boete, van 50.000 euro, is een straf voor het aanstekerincident in de UEFA Cup-wedstrijd tegen HSV. De scheidsrechter liep toen een bloedende hoofdwond op na­dat hij vanaf de tribune was beko­geld met een aansteker.

„Dat was niet de schuld van de club, het is niet eerlijk dat NEC daarvoor opdraait”, zegt Rob Sche­vers, voorzitter van de Supporters­vereniging NEC. „Het is niet zo dat wíj ons verantwoordelijk voe­len, maar het was wél een suppor­ter die de aansteker gooide. Daar­om willen we de club helpen.”

Het is de bedoeling om op vrijdag 3 april, bij het thuisduel tegen FC Twente, te gaan collecteren in het stadion. „We denken er ook over om een bankrekening te openen voor donaties.” Ook de supporters van de harde kern van NEC, verenigd in de HKN, staan achter de actie, zo zegt een woordvoerder.

NEC-directeur Jacco Swart is blij met de steun van de fans. „Een zeer sympathiek initiatief. Het geeft aan dat ook de supporters ge­weldig balen van het aanstekerinci­dent en de hoge boete. En behalve dat wij het fijn vinden dat we de boete niet alleen hoeven te beta­len, is het heel goed dat de fans via dit initiatief nog eens worden ge­confronteerd met het feit dat een domme actie tot geweldige schade kan leiden.”

De supporter die de aansteker wierp, is overigens nog steeds niet achterhaald. Op vrijdag 3 april, bij het thuis­duel tegen Twente, gaan fans van NEC collecteren in het stadion. Met de opbrengst wordt een deel van de UEFA-boete betaald.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.