“Feestje” bij training NEC in Hamburg

Veel fans verwacht bij openbare training in stadion van HSV.

Het moet een soort fanfeestje worden. Een opwarmer­tje. Om zelf in de stemming te ko­men én om de NEC- spelers een hart onder de riem te steken. „We zijn er lang mee bezig geweest, maar het is gelukt: de training van NEC, op woensdagavond in het HSV- stadion, is openbaar”, zegt Jan Bluyssen van NEC. „We heb­ben er de UEFA voor moeten in­schakelen, want HSV wilde het sta­dion liever niet opengooien.”

Hoeveel van de 4.200 meereizen­de fans woensdag al in Hamburg arriveren (de wedstrijd is donder­dag) weet Bluyssen niet precies. „Maar wie er woensdag is, kan tus­sen 18.00 en 20.00 uur zijn wed­strijdkaart ophalen bij het stadion. En dan gelijk naar de training gaan, die om 18.15 uur begint en een uur duurt. Is voor de spelers ook fantastisch. Voelen ze zich toch een beetje thuis.”

Trainer Mario Been heeft geen en­kel probleem met de openbare trai­ning, zegt Bluyssen. Voetbalbond UEFA ook niet. „Daar vonden ze ons verzoek wel opmerkelijk; nor­maal gesproken vragen clubs juist om een besloten training.” De fans kunnen de training woensdaga­vond volgen vanuit het uit-vak. Donderdag om 18.15 uur is de wed­strijd. Na de 0-3 van vorige week is de kans op een stunt klein.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.