Galavoorstelling in De Goffert

Team van Dwight Lodeweges imponeert in eerste thuisbeurt

De eerste aanzet werd het afgelopen weekeinde bij de sei­zoensopening tegen Feyenoord al gegeven. Gisteravond, in de eerste thuisbeurt, maakte NEC nóg dui­delijker dat er deze jaargang mooie dingen in het vat zitten. Tegenstan­der Heerenveen werd in De Gof­fert vermorzeld en kwam er met een 4-1 nederlaag nog genadig van­af.

Voor wie nog mocht twijfelen: de technische staf en het scoutingsap­paraat van NEC hebben de afgelo­pen maanden vakwerk geleverd. Met NielsWellenberg en Rens van Eijden zijn twee oerdegelijke verde­digers aangetrokken, in offensief opzicht blijken Björn Vleminckx ( gisteravond goed voor zijn eerste twee treffers in Nijmeegse dienst) en rasvoetballer Erton Fejzullahu (een doelpunt) nu al voltreffers. En met de piepjonge Ricky ten Voorde op de achtergrond ziet ook de toekomst er rooskleurig uit.

Daar komt bij dat Dwight Lodewe­ges, de nieuwe coach, een helder en effectief concept heeft uitgedok­terd. Daarin functioneert het mid­denveld als een goed geolied schar­nier, met Lasse Schöne als meest aanvallende pion en het duo Arek Radomski- Lorenzo Davids als ba­lansbewakers kort daarachter. „Het elftal straalt zelfvertrouwen en blij­heid uit”, glunderde Lodeweges na de galavoorsteling. „Dit geeft veel hoop voor de toekomst.”

Bij Heerenveen, begonnen met een doelpuntloze remise tegen Ro­da JC, is van een herkenbaar sys­teem nog geen sprake. Trond Sol­lied heeft tal van goede voetballers tot zijn beschikking, maar een co­herent elftal staat er geenszins. Bo­vendien maakt de Friese ploeg een lome, ongeïnspireerde indruk. Het wordt voor de Noor nog een hels karwei om het abonnement op Eu­ropees voetbal te verlengen.

NEC begon overtuigend aan zijn eerste thuisbeurt. De Nijmegena­ren drukten het overwicht al snel in cijfers uit. Niet toevallig was Björn Vleminckx de man die de ban brak. De blonde Belg, nu al uitgegroeid tot de absolute lieve­ling van het Nijmeegse publiek, kopte in de zesde minuut knap raak na een voorzet van Arek Ra­domski: 1- 0. Na rust leek Heerenveen even te­rug te komen in de wedstrijd. Ge­rald Sibon kreeg twee aardige mo­gelijkheden, maar de Friese droom werd in de 56e minuut wreed ver­stoord. Uitblinker Radomski ver­zond een subtiele steekbal op Er­ton Fejzullahu. De Zweedse jeugd­international maakte het nog ver­fijnder af: 2-0.

Negen minuten later knoopte Youssef El-Akchaoui de zak dicht. De linksback joeg een vrije trap door de Friese muur heen. Het de­buut van de Tsjechische doelman Martin Lejsal draaide acht minu­ten voor tijd uit op een nachtmer­rie, nadat Vleminckx op aangeven van Schöne zijn tweede van de avond liet noteren. De tegentreffer van Michal Papadopulos, was voor de bezoekers niet meer dan een doekje voor het bloeden: 4-1.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.