Geen NEC-feest op Spielbundenplatz!

Het had zo mooi kunnen zijn. Met 4000 NEC supporters een feestje bouwen op Spielbundenplatz in Hamburg. De plannen lagen al klaar, maar toch gaat het feestje op de Spielbundenplatz, vlakbij de Reeperbahn niet door.

Rob Schevers van de Supportersvereniging reageert in De Gelderlander: "We hadden al een programma klaar, met Nijmeegse muziek en dj’s. Iedereen was enthousiast: de Hamburgse politie, de Nijmeegse politie, de clubs. Maar de kroegeigenaren op het plein durven het niet aan."

Gisteravond kreeg Rob het slechte nieuws al te horen: "Dat heeft alles te maken met de rellen die Ajax-supporters daar een paar maanden geleden hebben veroorzaakt. Die hebben er toen een puinhoop van gemaakt. In de onderhandelingen met de ondernemers viel dan ook telkens het woord ‘Ajax’. We hebben ze er van proberen te overtuigen dat wij Ajax niet zijn, dan onze fans zich wel gedragen. Het heeft niet mogen helpen. Ze zijn te bang geworden."

Net als Rob Schevers baalt ook Jan Bluijssen (manager operations) van de situatie: "Maar we geven de hoop niet op: er zál een locatie worden aangewezen als supportersplein."

Goed balen dus dat het feest dankzij de ajax-supporters niet doorgaat. Laten we hopen dat NEC er alsnog in slaagt om een mooie locatie te regelen zodat we alsnog met ruim 4000 supporters kunnen toeleven naar de wedstrijd HSV-NEC!


Feestende Sankt Pauli fans, maar helaas geen NEC fans dit jaar!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.