Geen voetbal, dan maar voetbalgolf

De laatste keer dat wij deze zomer in Groesbeek waren eindigde de middag niet zoals hij uiteindelijk had moeten eindigen. Aangezien NEC niet hoeft te spelen vanwege één of ander nietszeggend oefenpotje van Oranje, hebben we maar eens gekeken of er niet een zinvolle invulling aan ons weekend te geven is. Zaalvoetbal, tennis, basketbal, dat zijn sporten die we (vroeger) allemaal wel eens op het pleintje hebben gedaan. Maar er zijn gelukkig altijd nog sporten die je iets minder vaak tegenkomt maar wel erg leuk zijn om naar te kijken zoals bijvoorbeeld FootGolf. En laat nou uitgerekend dit weekend het Nederlands Kampioenschap FootGolf op de golfbaan ‘Het Rijk van Nijmegen’ in Groesbeek plaatsvinden.

Denk je dat FootGolf een simpel spelletje voor beginners is? Dan heb je het helemaal mis! Afgelopen seizoen speelde Bas Sibum mee tijdens het Nederlands Kampioenschap en hij heeft een duidelijke mening over de nieuwe rage. "Ik vind het helemaal geweldig en het is moeilijker dan je denkt. Een voetbal ondervindt namelijk veel minder weerstand van het gras dan een golfbal." Tja, uit naar Groesbeek is natuurlijk altijd lastig.

Het programma wordt aanstaande zaterdag al om 09:00 uur geopend zodat de eerste ronde om 09:30 kan beginnen. De finale begint om 16:30 en aansluitend zal de prijsuitreiking rond 18:00 uur plaats vinden. Dit jaar spelen er ook weer NEC’ers mee. Patrick Pothuizen, Rutger Worm en Lorenzo Davids zullen hun trainingsshirtje moeten inruilen voor een keurige ‘golfpolo’. Naast deze drie NEC’ers doen ook de (oud) spelers Luc Nilis, Pierre van Hooijdonk, Regi Blinker, Danny Koevermans en Roy Makaay mee.

Ok, het is voor een goed doel (Dirk Kuyt foundation), maar toen de penningmeester constateerde dat een kaartje ‘slechts’ € 75,- zou moeten kosten bleef een antwoord op het verzoek vooralsnog uit. Mocht jij wel geluk hebben gehad bij de lotto of gewoon Boekhoorn van achteren heten en wel in staat zijn om dat geld op tafel te leggen, doe ons dan een lol en mail ons een leuk Rondje om!


Je moet even goed kijken, maar het is hem toch echt: Bas Sibum in zijn nieuwe outfit!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.