Genoeg kansen, geen goals tegen Tenerife: 2-0

NEC is er niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen in de wacht te slepen. In het warme Santa Cruz de Tenerife, tegen de plaatselijke CD, verloren onze mannen met 2-0.

Wil je alles weten over de wedstrijd, bekijk dan nog even naar de statistieken of bekijk daaronder het wedstrijdverslag van ons team ter plaatse.

Klik hier voor de statistieken van CD Tenerife – NEC.

De NEC supporters vermaakte zich ’s middags al prima!

Vanuit het zonnige eiland komen de eerste telefoontjes nu binnen. Allereerst de opstelling van NEC:

Goal: Babos

Verdediging: Burgzorg, Van Eijden, Zomer en El Akchaoui

Middenveld: Radomski, Davids en Schöne

Voorin: Fejzullahu, Van Beukering en El Kabir.

Twee opvallende namen natuurlijk Van Beukering en Burgzorg. De laatste speelt omdat Wellenberg geschorst is en dit een mooie kans is om Burgzorg wat warm te draaien voor het echte werk. Van Beukering speelt, omdat Vleminkx gisterochtend geblesseerd is geraakt aan z’n knie. Hij heeft vanochtend alleen wat gefietst, maar is er vanavond dus niet bij.

-Op de bank zitten Baart, Nuytinck, Worm, Ten Voorde, Kivuvu, Wellenberg. Niet alleen Vleminckx heeft een blessure, ook Goossens is geblesseerd, alleen niet aan de knie, maar aan de enkel. Maandag worden er foto’s gemaakt.

21.55: Eerste telling gemaakt, er zijn 15 NEC fans aanwezig in Tenerife! De wedstrijd start over 5 minuten.

22.02: We zijn begonnen!

22.05: Babos moet voor de eerste keer redding brengen. Ietsje eerder had NEC ook haar eerste kleine kans.

22.07: Davids stuit op de Spaanse doelman, prima kans voor NEC!

22.08: De openingsfase is leuk en open. Kansjes over en weer, nu met twee corners. De ene voor Tenerife, de ander voor NEC. Lasse kopt in de handen van de doelman. In het stadion zitten maximaal 4000 toeschouwers en met 24 graden is het weer erg aangenaam, ook voor ons (verbrande) live verslag-team ter plaatse.

22.13: Tenerife brengt de stand op 1-0. Doelpuntenmaker Nino. Hij mocht alleen op Babos afgaan en schiet ‘m links in de verre hoek.

22.21: De goal leek buitenspel volgens onze mannen ter plekke (de scheids is een puta!) en ook nu krijgt Tenerife een kans randje buitenspel, maar deze bal gaat gelukkig net naast.

22.23: Tweede corner voor NEC genomen door Lasse, geen gevaar… (what’s new?)

22.25: Na een kwart wedstrijd een voorzichtige conclusie: Tenerife is misschien iets beter, maar de teams zijn redelijk gelijkwaardig tot dit moment. NEC laat soms goed combinatiespel zien. Stand nog steeds 1-0, dat wel.

22.30: Vrije schietkans voor kale Erton, maar de bal zwaait helaas af.

22.36: Gevaarlijke vrije trap voor NEC, randje 16. Van Beukering schiet hard door de muur, maar helaas komt de bal recht in de handen van de doelman.

22.37: NEC lijkt wat gevaarlijker te worden. Inmiddels heeft NEC de vierde corner mogen nemen. Weer van links, weer door Lasse, met dezelfde conclusie als in minuut 22.23.

22.44: De gemoederen raken wat verhit. De mannen van Tenerife zijn boos, want de scheidsrechter geeft geen penalty, na een overtreding van Radomski in het strafschopgebied. Onze geheel objectieve mannen ter plaatse hadden ‘m op de stip gelegd.

22.49: Na 1 minuut extra tijd, is het nu tijd voor de thee! Ruststand 1-0.

23.00: Altijd leuk die wedstrijdstats op het scherm in het stadion:

Balbezit: Tenerife 54%, NEC 46%.

Overtredingen: Tenerife 13, NEC 13.

Gele kaarten: Tenerife 1, NEC 0.

Corners: Tenerife 1, NEC 4.

Tenerife in de aanval tijdens de eerste helft

23.07: De tweede helft gaat zo beginnen. Twee wissels bij NEC: Van Eijden en Radomski eruit, Wellenberg en Kivuvu erin.

23.12: Supergrote kans El Kabir. Hij gaat alleen op de keeper af, maar schiet naast.

23.13: Kopbal Wellenberg, maar de bal gaat net over. Wellenberg speelt trouwens centraal achterin op de plek van van Eijden.

23.15: Tenerife komt op 2-0. NEC opende fel, kreeg tot twee maal toe via El Kabir een kans en de kopbal van Wellenberg natuurlijk, maar Tenerife heeft minder kansen nodig.

23.22: Stiftje van El Kabir, maar die was te simpel en komt zo in de handen van de keeper. Even later krijgt Moestafa ook de gele kaart.

23.24: Worm en Ten Voorde komen erin voor van Beukering en El Kabir.

23.33: Goede redding van Babos op een schot van doelpuntenmaker Nino. De corner voor Tenerife leverde niks op voor ze.

23.36: Lodeweges heeft vandaag niet Ronnie naast zich, maar Wim Rip. De Groot schijnt bij een andere wedstrijd te zitten om een speler te bekijken.

23.40: Met nog 12 minuten officieel te gaan komt NEC er nauwelijks meer aan te pas. Na de 2-0 ligt het initiatief bij Tenerife.

23.46: Tenerife wil niet en NEC kan niet zo lijkt het. De bekende nachtkaars zullen we maar zeggen. Lichtpuntje en man van de wedstrijd is Lorenzo Davids. Hij blijft maar gaan.

23.51: De laatste minuut loopt, er komen drie minuten blessuretijd bij.

23.54: De Scheids heeft voor de laatste keer gefloten vandaag, eindstand 2-0.

Mannen (en dame) bedankt voor het live-verslag!