Geslaagde rentree Otten en Worm

Jong NEC na verlies tegen beloften AZ uit de strijd om de beker.

Voor Jong NEC zit het bekeravontuur erop. De ploeg van coach Wim Rip, het afgelopen sei­zoen nog finalist, verloor gistera­vond in een aantrekkelijk duel met 0-2 van AZ.

Rip kon gisteravond weer een hele batterij selectiespelers opstellen. Behalve Dominique Kivuvu, John Goossens, Mark van de Boogaart, Joël Tshibamba en de naar het tweede elftal teruggezette Rachid Bouazouzan kwamen ook Mark Otten en Rutger Worm in actie. De twee Nijmegenaren beleefden na langdurig blessureleed een ge­slaagde rentree en lijken klaar voor een spoedige terugkeer in de hoofdmacht.

Otten, die vlak voor de jaarwisse­ling een meniscusoperatie onder­ging, speelde voor rust in het hart van de defensie. Gedreven en zon­der een spoor van angst. „Ik wist dat ik maar een helft zou spelen, dus alle energie moest er in 45 mi­nuten uit. Het ging best goed, ik ben nu helemaal pijnvrij. Of ik zondag tegen FC Utrecht al bij de selectie zit? Dat moet je aan de trai­ner vragen.” Otten probeerde gisteravond voort­durend met lange passes de Nij­meegse voorwaartsen in stelling te brengen. „Bewust. Ik beschouwde deze wedstrijd vooral als een trai­ning, ik wilde kijken hoe ver ik nu ben. Dat had ik zo ook met de trai­ner afgesproken. Maar het was ook een tactische keuze. AZ speelt heel afwachtend, zij hopen op een on­nauwkeurige inspeelpass om er vervolgens snel uit te komen.”

Worm, na rust ingevallen, begon zo mogelijk nog energieker aan zijn comeback. „Wat wil je ook, ik heb acht, negen weken bijna geen bal aangeraakt. Het ging best lek­ker, de schouder leverde geen en­kel probleem op en ik voelde me ook vrij in m’n hoofd.”
De blonder aanvaller, die begin de­cember aan zijn schouder werd ge­opereerd, liet gisteravond zien dat zijn traptechniek niet heeft gele­den onder zijn periode van afwe­zigheid. Vooral de corners van zijn voet zorgden voor veel dreiging voor de Alkmaarse goal. „ Ik heb de afgelopen periode veel stabili­teits- en krachtoefeningen gedaan. Daardoor is mijn trap nog iets ver­beterd. Nu moet ik het laatste stap­je maken. Het zou geweldig zijn als ik volgende week mee mocht naar Duitsland.”

Jong AZ verzekerde zich dankzij de 0- 2 zege op NEC van een plaats in de kwartfinale. Nick van der Vel­den opende in de 34e minuut de score uit een vrije trap. Vlak nadat Mitchell Burgzorg in de 71e mi­nuut tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, besliste Marko Vejinovic het duel met een hard schot, waarop doelman Jasper Cil­lessen geen schijn van kans had: 0-2.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.