Goossens de enige NEC’er die bekoren kan

Oranje -20 jaar te sterk voor sukkelende ploeg van Mario Been.

Mario Been schonk ze een warme handdruk en wenste ze veel succes. Daniel Mullen ( 19) en Konsta Hietanen (24) mochten gistermiddag allebei een helftje meedoen bij NEC in de oefenwed­strijd tegen het Nederlands belof­tenelftal. Maar een vervolg van hun stage zit er niet in voor de Au­stralische rechtsback en de Finse rechtsbuiten. „Niet goed genoeg”, luidde het simpele verdict.

Dat harde oordeel had de NEC- trainer gistermiddag over meer van zijn spelers kunnen vel­len. De Nijmeegse ploeg liet ook op het veld van AWC zien dat de vorm ver te zoeken is. Op de ach­terste linie viel gewoontegetrouw weinig aan te merken, maar de middenvelders grossierden in bal­verlies en de voorhoede slaagde er totaal niet in om de bal vast te houden. Noemenswaardige kan­sen creëerde NEC dan ook niet.

De enige NEC’er die er in positie­ve zin bovenuit stak was John Goossens, en die speelde bij de te­genstander. De linkspoot knalde in de 13e minuut een vrije trap vanaf ruim dertig meter op het doel van Rein Baart. De vervanger van Gábor Babos (interlandver­plichtingen) kon het venijnige schot slechts tegenhouden, in de rebound prikte Ajacied Jeffrey Sar­pong de bal in de verre hoek: 0-1.

Na de hervatting bracht Been vijf verse krachten in de ploeg, onder wie Mark van den Boogaart. De middenvelder kreeg donderdag te horen dat hij geen nieuw contract krijgt. „Het kwam niet als een ver­rassing”, vertelde de Rotterdam­mer. „Daarvoor heb ik toch te wei­nig gespeeld.” Van den Boogaart kwam, sinds hij in de zomer van 2007 NEC’er werd, nauwelijks in actie in de Nij­meegse hoofdmacht. Het eerste sei­zoen ging verloren door een enkel­breuk. Dit jaar kwam hij slechts tot twee korte invalbeurten. „Ik heb niet veel kansen gekregen. Maar dat zoek ik toch vooral bij mezelf. De trainer speelde meestal zonder verdedigende middenvel­der en in die rol had ik ook nog eens Arek Radomski voor me. Toch vind ik niet dat ik gefaald heb bij NEC. Ik moet nu afwach­ten of zich de komende maanden een andere club aandient. Ik geef het in elk geval nog niet op. Ik zie het niet zitten om nu al ergens in de hoofdklasse te gaan ballen.”

NEC kreeg ook na rust nog een te­gengoal om de oren. Scheidsrech­ter Janssen legde de bal in de 54e minuut op de stip nadat Milano Koenders Vitesse- speler Alexander Buttner per ongeluk op de punt van de zestien toucheerde. John Goossens eiste de bal voor zich op, zodat er gistermiddag toch een te­vreden NEC’er rondliep: 0-2.

NEC: Baart; Mullen (46. Fernandez), Po­thuizen ( 46. Koenders), Zomer, El- Ak­chaoui; Kivuvu (46. Van den Boogaart), Schöne, Davids (46. Worm); Hietanen ( 46. Van Beukering), Tshibamba, Ntiba­zonkiza ( 64. Burgzorg).

Oranje -20 jaar: Krul; Hiariej (60. Me­taj), Nieveld, Ter Horst (46. Lachman), Van Hese; Falkenburg (67. Dost), Maguire ( 46. Janmaat), Goossens; Sar­pong, Emnes, Buttner.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.