Goossens proeft vertrouwen bij NEC

Begenadigde linkspoot wil zijn carrière nieuw leven inblazen.

Eén keer laat hij een flits van zijn klasse zien tijdens zijn eerste training als NEC’er. Hal­verwege het afsluitende partijtje neemt John Goossens de bal op zijn linkerwreef en kogelt ’m vanaf een meter of 25 op de lat, ver bui­ten bereik van doelman Babos. "Da’s typisch voor mijn manier van spelen”, zegt de nieuwe aan­winst van NEC een uurtje later. „Ik heb een aardige trap, als ik de kans zie, haal ik uit. En vaak vlie­gen ze er dan nog in ook.”

De 20-jarige Heemstedenaar (‘de broer van Johan Neeskens woont bij ons in de straat’) leek anderhalf jaar geleden een gouden toekomst in het vooruitzicht te hebben bij Ajax. „Ik kreeg van Henk ten Cate de voorkeur boven Mitea. Maar in de eerste wedstrijd van Jong Ajax tegen Sparta gleed ik ongelukkig weg. Het schoot in mijn lies. Om die te ontzien, ging ik anders lo­pen. Met als gevolg dat ik last van mijn rug kreeg. Toen ik na drie maanden eindelijk weer fit was, zat Ten Cate bij Chelsea. En zijn opvolger Adrie Koster zag het niet in mij zitten.”

Goossens, aanvoerder, linksback én topscorer van Jong Ajax, kreeg kort geleden van de Ajax-leiding te horen dat er geen toekomst voor hem was in de Arena. Goossens: „Voor mij was dat het sein om te gaan kijken of ik ergens anders een stap zou kunnen maken.” Die kans deed zich voor toen NEC vorige maand bij Ajax aanklopte voor Goossens. „ Ze wilden mij voor een half jaar huren, met een optie tot koop. Alles leek begin vo­rige week in kannen en kruiken, tot Danny Blind de afspraken in­eens terugdraaide en besloot dat ik alleen verhuurd mocht worden. Het werd toen een dag of twee, drie stil rond NEC. Juist op dat mo­ment kwam FC Twente op de proppen. Die club wilde mij ko­pen. Uiteindelijk is dat niet doorge­gaan. Ben ik niet rouwig om, hoor.

Aan het gesprek met Twente hield ik geen goed gevoel over. Bij NEC proefde ik veel meer vertrouwen. Het feit dat ze mij voor 3,5 jaar hebben gecontracteerd, zegt wat dat betreft voldoende.” Het duurde uiteindelijk tot maan­dagavond voor de laatste plooien waren gladgestreken en de over­gang naar NEC definitief was. „Toen het eenmaal rond was, viel er een last van m’n schouders. Ik heb vlug mijn spullen in een kof­fer gestopt en heb in Nijmegen een hotel gepakt.”

De eerste kennismaking met zijn nieuwe club is Goossens prima be­vallen. „In de kleedkamer kwam iedereen gelijk naar me toe. Het is een gezellige groep, maar eenmaal op het veld draait iedereen de knop om en gaat het er serieus aan toe. Het niveau op de training ligt een stuk hoger dan bij Jong Ajax, heb ik al gemerkt. Maar dat mag geen probleem zijn. Ik ben er­van overtuigd dat ik snel zal kun­nen aanpikken.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.